Tanzania - 10 Dager Safari og Zanzibar

 

Denne turen tar dere med til noen av Tanzanias beste nasjonalparker som Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire før dere har noen dager med avslapning på fantastiske Zanzibar. En drømmekombo der altså!

 
 

Dag 1: Arusha

Når dere ankommer Kilimanjaro International Airport blir dere tatt imot og kjørt til byen Arusha. Dere besøker en kaffeplantasje og får et innblikk i kaffeproduksjon før dere stopper innom et Maasai-marked før dere drar til hotellet og sjekker inn.Dag 2: Arusha - Lake Manyara National ParK

Etter frokost møter dere sjåføren som kjører dere til nasjonalparken Lake Manyara hvor dere skal tilbringe dagen. Parken har et rikt dyreliv som inkluderer bavianer, elefanter, sjiraffer, sebraer, gnuer, pelikaner, flamingoer og parkens berømte treklatrende løver.

Etterpå kjører dere til lodgen for middag og overnatting.


Dag 3: Lake Manyara - Ngorongoro

Etter frokost kjører dere til Ngorongoro-krateret for en hel dag i dette vakre landskapet. Her har dere sjansen til å se Afrikas fem store som er neshorn, elefant, løve, leopard og bøffel i tillegg til hyener, geparder, antiloper og mange flere. Her er ikke løvene redde for å gå tett opptil kjøretøyet deres, noe som vil gi dere en fantastisk safariopplevelse.

Middag og overnatting i lodgen.


Dag 4: Karatu - Tarangire

Etter frokost kjører dere til nasjonalparken Tarangire. Her er det er åpne savanner, baobabtrær og tett i tett med dyrearter som store flokker med elefanter, treklatrende pytonslanger, mungo, elgantiloper, impala, struts i tillegg til løver, gnuer, sebraer, geparder og mange flere.

Denne parken har færre besøkende enn de andre parkene, så har dere mer ro til å nyte synet og lydene fra dyrene.

På kvelden kjører dere til overnattingsstedet for å spise middag og tilbringe natten.

Dag 5: Tarangire - Zanzibar

Etter en tidlig frokost flyr dere ca kl 10  til Zanzibar. Dere ankommer kl 14.30 og blir tatt imot på flyplassen og kjørt til Zanzibar Serena Hotel hvor dere skal overnatte.

Dag 6: Steinbyen på Zanzibar

Dere spiser frokost på hotellet før guiden henter dere for å ta dere med på heldags sightseeing. Dere får omvisning i Steinbyen, er innom et matmarked og besøker Anglican Church of Christ hvor slaver pleide å bli auksjonert bort. Andre høydepunkt denne dagen er:

  • museet Sultan´s Palace

  • palasset House of Wonders

  • The Africa House

  • parken Forodhani

  • Old Fort

  • det persiske badet Kidichi

  • ruinene etter palasset Maruhubi

  • huset til Dr. Livingstone

Dere spiser lunsj på en lokal restaurant før dere tar båt ut til Prison Island hvor dere kan se kjempeskilpadder, som er øyas hovedattraksjon. Her kan dere også bade, snorkle og slappe av på stranden.

Overnatting på hotellet.


Dag 7: Zanzibar Beach Hotel

Etter frokost flytter dere til et hotell ved stranden. Middag og overnatting.


Dag 8: Zanzibar Beach Hotel

Denne dagen bruker dere til å nyte omgivelsene. Lunsj, middag og overnatting på hotellet.


Dag 9:

Dagen er åpen så dere kan bruke den som dere ønsker. Lunsj, middag og overnatting på hotellet.


Dag 10: Zanzibar International Airport

Etter frokost kjører dere til flyplassen for å fly hjem.