Tanzania - 16 Dager Safari, Kilimanjaro og Zanzibar

 

Denne turen gir deg muligheten til å oppleve det aller beste Tanzania har å by på. Du vil oppleve fjell, sletter og strender. Natur, fantastiske mennesker og kultur.

 
 

Dag 1: Kjøretur til Machame-porten - gå til første leir Machame 3050m

På morgenen forlater dere hotellet og kjører til inngangen til Machame hvor dere registrerer dere før dere fortsetter til fots mot første leir. Stien går gjennom landsbyer og tykk, grønn skog. Denne dagen går dere i 11 km, ca 6 timer, og ca 1220 høydemeter. Dere spiser og overnatter på leiren.


Dag 2: Tur til den andre leiren Shira på 3850m

Dagens distanse er på 5 km og det tar dere ca 5 timer å nå den andre leiren. Dere går gjennom både myr og steinrøys før dere når Shira-leiren. Dere går nå opp 800 høydemeter til og kan her begynne å kjenne litt på høydesyke, men den vil balansere seg ved hjelp av akklimatisering. Middag og overnatting på leiren.  


Dag 3: Tur til tredje leir, Barranco på 4000m

I dag går dere 10 km og det tar derfor ca 6 timer å gå til neste leir. Stien går endel oppover og nedover, så det er kun 150 høydemeter stigning i dag og dere får derfor verdifull akklimatisering. Leiren Barranco ligger på ryggen med en fantastisk utsikt mot toppen av Kilimanjaro. Middag og overnatting i leiren.  


Dag 4: Tur til leir fire, Karanga på 4050m

Etter frokost forlater dere leiren og fortsetter opp Barranco-veggen via Karanga-dalen mot Karanga-leiren. Avstanden blir på 9 km og turen tar ca 8 timer. Dere går til sammen 700 høydemeter. Landskapet er for det meste alpint og vinden kan være ganske sterk. Dere spiser middag og overnatter i leiren.


Dag 5: Tur til femte leir, Barafu på 4700m

Dette er en akklimatiseringsdag. Etter frokost går dere fra Karanga til Barafu-leiren. Turen varer i 4 timer og avstanden er på 5 km. Dere spiser middag og overnatter i leiren.


Dag 6: Først toppen av Kilimanjaro på 5895m, deretter tur ned til Mweka-leiren

Dere går 1195 høydemeter og 5 km, som vil ta ca 7 timer. Dere starter rundt midnatt og går med hodelykt i deres forsøk på å nå toppen. Det vil bli veldig bratt og veldig kaldt. Dette er den vanskeligste etappen, så dere går sakte og under god veiledning fra guiden.

Når dere når Stella point, det høyeste punktet i Afrika på 5895m, får dere se den vakre soloppgangen. Dere kan ta bilder og gratulere hverandre før dere må begynne på turen ned mot Barafu hvor dere spiser lunsj og går videre ned til Mweka-leiren.


Dag 7: Fra Mweka-leiren til Mweka-porten, kjøretur til Arusha

Etter frokost går dere ned mot Mweka-porten. Stien går gjennom tykk regnskog. I det dere ankommer, får dere et skriftlig bevis på at dere har nådd toppen av Kilimanjaro.

Dere kjører til Arusha lodge hvor dere kan dusje og overnatter.

Dag 8: Arusha til safari i nasjonalparken Tarangire

Etter frokost kjører dere i ca 2 timer til nasjonalparken Tarangire. Dette er den største parken i Tanzania og er kjent for å ha store flokker med elefanter. Her finner dere også Tarangire-elven og flotte Baobab-trær. Dere kjører rundt i parken både på morgenen og på kvelden før det blir mørkt. Dere overnatter i Arusha lodge.


Dag 9: Fra Tarangire til safari i nasjonalparken Serengeti.

Etter frokost kjører dere til nasjonalparken Serengeti via Maasai Cultural Boma. Dere får innblikk i lokalbefolkningen og deres hverdag. Dere fortsetter til parken hvor dere kjører rundt mens det ennå er lyst .


Dag 10: Hel dag i Serengeti

Hele dagen tilbringes i parken hvor dere kan få sett gnuenes vandring, spise lunsj i det fri og avsluttes dagen i Ngorongoro hvor dere overnatter.


Dag 11: Full dag i Ngorongoro

Dere tilbringer hele dagen med å utforske det fascinerende Ngorongoro-krateret før dere kjører tilbake til overnattingsstedet.  


Dag 12: Fra Ngorongoro til nasjonalparken Lake Manyara

Etter en tidlig frokost fortsetter dere å utforske krateret, speide etter dyr og spise lunsj før dere kjører til et nytt overnattinssted, denne gang i Lake Manyara.


Dag 13: Utforsk Lake Manyara - kjøretur til flyplassen i Arusha

Etter frokost kjører dere til nasjonalparken Lake Manyara. Parken er liten, men likevel en av de mest varierte i Tanzania. Dere spiser lunsj i det fri og kjører deretter til Arusha for å fly videre til Zanzibar.

Dag 14: Steinbyen

Etter frokost blir dere kjørt fra hotellet til steinbyen på Zanzibar hvor dere får en guidet omvisning. På vei tilbake til hotellet stopper dere på en kryddefarm hvor dere også blir vist rundt.  

Dag 15: Delfiner og avslapping

Dere tilbringer første halvdel av dagen med delfiner, drar innom Jozani-skogen før dere til slutt slapper av på hotellet.


Dag 16:

Dere kjøres til flyplassen og tar flyet hjem.