Tanzania - Kilimanjaro Umbwe-ruten 8 dager

 

Umbweruten, som ligger i sør, er en klassisk 8 dagers tur, og den vanskeligste av de kjente rutene til Kilimanjaro. De to første dagene er ekstremt bratte, noe som gjør at den kun passer for veldig fjellvante klatrere. Dessuten får man sjelden en akklimatiseringsdag i standard-programmet, men det kan legges til en ekstra dag i Karanga Valley.

 
 

Dag 1: Arusha/transport til Moshi


Dere hentes i Arusha eller på flyplassen og kjøres til byen Moshi som er kjent som porten til Kilimanjaro. Overnatting på hotell i byen.

Dag 2: Umbwe Cave Camp - høyde 2940m


Den første dagen til fots går dere for det meste gjennom Montana Forest som har et rikt dyreliv. De første 3 timene er det en mild stigning før det blir brattere de siste 2 timene. Dere overnatter i en leir ved stien.

Høyde: 2940m

Avstand: 8 km

Tid: 6-7 timer

Dag 3: Umbwe Cave Camp til Barranco Camp

På denne delen av turen får dere en fantastisk nydelig mot både sørsiden av Kilimanjaro og Mount Meru. Både dyrelivet og vegetasjonen endrer seg. Kveldens leir har utsikt over Barranco Valley og mot Arrow Glacier.

Høyde: 3860m

Avstand: 8 km

Tid: 6-7 timer

Dag 4: Barranco Camp til Karanga Camp

I dag klatrer dere opp Barranco Wall som består av vulkansk stein. Den ser veldig bratt ut, men er lett å klatre. Dette er dagens første utfordring. Utsikten fra veggen er helt fantastisk. Dere går ned til Karanga Valley hvor dere samler krefter til neste dags utfordring.

Høyde: 3860 til 4000m

Avstand: 7 km

Tid: 4 timer

Dag 5: Karanga Camp til Barafu Camp

Fra Karango går dere sakte med sikkert langs en egg med utsikt mot flere vakre breer. Den siste etappen opp mot Barafu er ganske bratt, så den bruker dere tid på. Dere når leiren rundt lunsjtid, så dere får god tid til å slappe av og forberede dere på morgendagen. På kvelden briefes dere av guiden om siste etappe til toppen.

Høyde: 4600m

Avstand: 7 km

Tid : 6 timer

Dag 6: Barafu Camp - toppen av Kilimanjaro - Mweka Hut

Veldig tidlig på morgenen (mellom midnatt og 02.00) starter turen til toppen. Dere går mot nordvest og opp mot Stella Point.

Dette er den mest krevende biten, både fysisk og mentalt. Dere stopper ved Stella Point (5685m) for en liten pause og såfremt været spiller på lag, en vakker soloppgang du aldri vil glemme.

Fra Stella Point er det en time til toppen og muligens snø hele veien til Uhuru Peak, toppen av Kilimanjaro og Afrikas høyeste punkt.

Det kan bli veldig kaldt på natten, men ganske varmt senere på dagen, så dere må kle dere deretter.

Fra toppen går dere ned til Mweka Hut Camp med et stopp ved Barafu hvor dere spiser lunsj. Dere spiser senere middag i Mweka Hut Camp før dere får en velfortjent god natts søvn.

Høyde: 3100, til 1830m

Avstand: 15 km

Tid: 5 timer

Dag 7: Mweka Camp - Mweka Gate

Etter frokost fortsetter dere ned til Mweka Park Gate hvor dere mottar et sertifikat. Det kan være vått og gjørmete ned. Shorts og t-skjorte holder som regel, men dere bør ha regnklær og varmt tøy tilgjengelig. Dere plukkes opp av sjåføren som kjører dere til et hotell i Moshi hvor dere spiser middag og tilbringer natten.

Høyde: 3100 til 1830m

Avstand: 15 km

Tid: 5 timer

Dag 8: Avreise/Arusha

Etter frokost blir dere transportert tilbake til Arusha