Tanzania - Kilimanjaro Shira-Ruten 7 dager

 

Shira er en av to ruter som tar dere til toppen fra Kilimanjaro fra vest, og dere vil krysse det vakre Shira-platået før dere kommer inn på samme sti som Machame-ruten følger. Og herfra har dere vakker utsikt sørover. Dette er en av de vanskeligste rutene på grunn av at den starter på 3500 meter og derfor gir dere mindre tid til akklimatisering.

 
 

Dag 1: Moshi - Shira - Shira leir 2

Etter frokost og en kjapp gjennomgang fra guiden deres, forlater dere Moshi og kjører noen timer til inngangsporten av Shira på vestsiden av Kilimanjaro. Dere registrerer dere og starter turen til fots. Stien starter med regnskog og den første delen kan være ganske våt og gjørmete, så gamasjer og staver kan være kjekt å ha. Dere spiser lunsj underveis og når Shira-leiren på ettermiddagen. Pakk ut, slapp av og ta en kopp te eller kaffe. Middag blir servert ca kl 19.


Dag 2: Shira leir 2 - Barranco-leiren

Etter frokost går dere bratt opp mot Kilimanjaro´s ruvende masse. Etter flere timer går dere gjennom et steinete landskap før dere når landemerket Lava Tower på 4630m hvor dere spiser lunsj. Dere går deretter nedover i 2 timer til dere når Barranco-leiren på 3950m. Her er det som regel en fantastisk solnedgang som dere kan nyte mens dere venter på middag.


Dag 3: Barranco-leiren - ekstra dag

Dere blir i leiren denne dagen så dere kan fortsette akklimatiseringsprosessen.

Dag 4: Barranco-leiren - Karanga-leiren

Etter frokost går dere bratt oppover mot den store Barranco-veggen. Dere klatrer over den, noe som er lettere enn det ser ut. Dere kommer da til like under Heim-breen hvor dere kan nyte synet av vakre Kilimanjaro. Dere går nedover Karanga-dalen ned mot Karanga-leiren. Herfra ser dere de flotte Mawenzi-toppene strekke seg mot den afrikanske himmelen. Etter en varm lunsj har dere ettermiddagen fri til å slappe av eller utforske mens dere akklimatiserer.  


Dag 5: Karanga-leiren - Barafu-leiren

På morgenen går dere østover over egger og daler til Shira-ruten fletter seg med Mweka-ruten. Dere går derfra opp en times tid til dere når Barafu-hytten hvor dere får varm lunsj. Dere telter på ganske ulendt terreng, så gjør dere kjent med området før det blir mørkt. Dere dere drikker her masse væske og forbereder utstyr og varme klær til toppturen. Etter en tidlig middag går dere til sengs for noen timer med viktig søvn.

Dag 6: Barafu-leiren - Uhuru-toppen

Dere står opp rundt 23.30 og etter litt varm te og kjeks før dere starter turen på den mørklagte stien. Den 6 timer lange turen går gjennom isbreene Rebmann og Ratzel til Stella Point (5685m) og dette er for mange den mest krevende delen av ruten. Sannsynligvis har den vakre soloppgangen begynt å vise seg her og dere kan stoppe opp litt for å se på den og få opp energien, men ikke for lenge siden det er såpass kaldt. Avhengig av sesongen kan det være snø i dette området.

Vel framme på toppen kan dere klappe dere selv på skulderen for en vel gjennomført tur og utsikten dere får fra Afrikas tak vil dere aldri glemme.

Dere går nedover i tre timer til dere når Barafu-leiren og slapper av, samler sammen utstyret deres og går videre nedover til Mweka-leiren på 3100m. Dere får vann til å vaske dere med og middag servert og her selges også drikkevann, brus, sjokolade og øl!


Dag 7: Mweka-leiren - Mweka-porten

Etter en velfortjent frokost blir det en kort, men vakker fottur ned til utgangen av parken. De som har nådd toppen får skrevet ut et gull-sertifikat og de som har nådd Stella Point får et grønt sertifikat.

Fra inngangen til parken fortsetter dere ned til landsbyen Mweka med bil, men til fots hvis veien er for gjørmete. Det er ca 3 km og vil ta dere en times tid. I Mweka får dere en deilig, varm lunsj før dere blir kjørt tilbake til hotellet i Moshi for en varm dusj og en natt i en varm seng.