Tanzania - Kilimanjaro Machame-ruten 7 dager

 

Machameruten kalles ofte Whiskey-ruten og er en av de mest populære rutene til Kilimanjaro. Selv om den er ganske tøff sammenlignet med Marangu-ruten, så har den høy suksessrate på grunn av topografien. Den gir klatrerne muligheten til såkalt “trek high, sleep low”, noe som gjør ruten veldig gunstig med tanke på akklimatisering.

 
 

I motsetning til Maranguruten som har en gradvis og jevn stigning så har Machameruten brattere stier og du må gå lengre økter. Samtidig vil du oppleve noe av det flotteste landskapet på hele Kilimanjaro.

Ruten starter på sørvestsiden av fjellet og går bratt mot nord med en travers over Shira-platået. Fra Shiracampen vil ruten være den samme som på Shira og Lemosho. Du kan godt gå ruten på 6 dager, men vi anbefaler 7 dager, slik at du får hvile og akklimatisering før toppstøtet.

Dag 1: Ankomst Tanzania

Du blir plukket opp på Kilimanjaro International Airport og kjørt til ditt hotell i Moshi. Her vil du møte guiden som ta en brief på den forestående turen. Her vil vi også gå over utstyret for å være sikre på at du har alt du trenger. Eventuelt utstyr som mangler kan du få leid.

Dag 2: Machame gate til Machame Camp

En liten times kjøretur fra Moshi ligger porten til Machameruten. Her gjør vi unna formalitetene for å komme inn i området, møter crewet og starter klatringen. Den første biten går jevnt oppover i magisk men fuktig regnskogsterreng. Det kan fort bli gjørmete her.

Distanse: 10,5 kilometer.

Tid: ca seks timer.

Dag 3: Machame Camp til Shira Camp

Ruten fortsetter gjennom skogen helt til vi når en bratt stigning opp mot Shiraplatået. Der venter en flott utsikt mot fjellet. Hvis du ser andre veien vil du i det fjerne kunne se Mount Meru reise seg høyt over Arusha

Distanse: 5,4 kilometer

Tid: Ca 5 timer

Dag 4: Shira til Barranco Camp

Nå begynner landskapet virkelig å forandre seg, og du vandrer i et slags myrlandskap høyt til fjells. Vi skal traversere til sørvestsiden av Kilimanjaro, for å komme litt opp i høyden under lavatårnet før vi går ned igjen. Vi følger prinsippet om walk high, sleep low, slik at du bedre får akklimatisert deg.

Distanse: 10,8 kilometer

Tid: ca 8 timer

Dag 5: Barranco vamp til Karanga Camp

Dagen starter med en tur nedover til the Great Barranco som er en stor ravine. Så går turen bratt oppover The Great Barranco Wall som skiller ruten fra de sørøstlige bakkene. Her klatrer du på stein. Det er ikke teknisk og vanskelig, men det er langt og utmattende. På veien mot Karangadalen vil du passere isbreene Heim og Kerstin. Så kommer en bratt stigning opp mot Karanga Camp på 3963 meters høyde. De som føler seg bra kan ta en ettermiddagstur til 4200 meter for akklimatisering og så ned til campen igjen for overnatting.

Distanse: 5,5 kilometer

Tid: Ca 5 timer

Dag 6: Karanga Camp til Barafu Camp (4640 moh)

Etter en god natts søvn og frokost går vi videre mot Barafu Camp. Turen vil gå gjennom bakker med steinur og så godt som ingen vegetasjon. Det er en ganske tøff tur som blir enda hardere på grunn av høyden. Når vi kommer til campen er det mat og masse hvile som gjelder. Dagen som kommer blir hard og det er ønskelig å være så forberedt som mulig. Det er viktig å drikke masse og holde seg varm. Middagen blir ganske tidlig, og vi satser på å sove på ettermiddagen og kvelden, siden turen til toppen starter rundt midnatt.

Distanse: 3 kilometer

Tid: Ca 3 timer

Dag 7: Barafu Camp til Uhuru Peak (5895 moh) og ned til Millenium Camp (3790 moh)

Vi starter rundt midnatt og går bratt opp mot isbreen som omringer toppen. De første 4-5 timene går gjennom steinrøys igjen, men du får tatt mye høyde med kort avstand. Utsikten er fenomenal. Sannsynligvis er du på kanten av krateret når sola står opp, og det er ganske så spektakulært når strålene treffer snøen og toppene rundt deg. I løpet av den neste timen vil du stå på toppen, Uhuru Peak! Hurra. Nyt øyeblikket! Ta bilder.

Turen ned starter med å gå ned til Stella Point og videre ned steinrøysa ned mot Bafaru Camp. Her spiser du frokost før du går ned til Millenium Camp for en lang og velfortjent hvil. Du kommer til å sove godt.

Distanse: 13,4 kilometer

Tid: 12-15 timer omtrent

 

Herfra kan du dra til Zanzibar, på Safari eller inn til Arusha eller Moshi og videre hjem. Planen blir som du ønsker.