Tanzania -Kilimanjaro Lemosho Route 9 Dager

 
 

Lemosho-ruten er kanskje den minst brukte ruten opp Kilimanjaro, delvis på grunn av den avsidesliggende beliggenheten og delvis grunnet de vanskelige veiene man må kjøre for å komme dit. Det er ingen hytter på denne ruten, så all overnatting vil bli i telt. Denne stien har en relativ høy stigning, så turen starter i et rolig tempo.

 
 

Den første dagen kan stien være delvis overgrodd, men det er muligheter for å se både elefanter og bøfler. Ruten fører opp til vestsiden av Shira-platået og turen over platået blir ofte omtalt som en av de vakreste i Afrika.

På dag tre kobles stien sammen med Shira-ruten og på dag fire også med Machame-ruten. Herfra fortsetter ruten opp mot Lava Tower og deretter ned til Great Barranco-dalen hvor den også kobles sammen med Umbwe-ruten. Herfra går turen opp fjellmassivet Kibo og over ryggen til Karanga-dalen til til dere kommer til leirplassen Barafu (som betyr is på Kiswahili). Fra denne leiren forsøker dere på natten å nå Afrikas høyeste topp...en opplevelse du sent vil glemme.


Ruten, slik som den er lagt opp til på denne turen, er den lengste opp til toppen av Kilimanjaro, så god fysisk form er en forutsetning for hvor mye glede dere får av turen og om dere klarer å gjennomføre den. Dere starter rolig for å tilpasse dere høyden de første fire dagene, før turen blir både både fysisk og psykisk mer krevende. Turen fra Barranco til Barafu etterfulgt av den siste turen opp til toppen vil bli en solid utfordring på grunn av den korte tiden man har til å slappe av mellom de to øktene.

Denne turen er helt spesiell på grunn av det vakre og varierende landskapet, men den passer kun for erfarne fjellklatrere.

 

Dag 1: Arusha/hotell i Moshi

Dere hentes i byen Arusha evt på Kilimanjaro International Airport og kjøres til byen Moshi, kjent som inngangsporten til Mount Kilimanjaro. Overnatting på hotell i Moshi.Dag 2: Lemosho (2375m) - første leir (2895 m)

Dere reiser fra hotellet til Londorossi Gate hvor dere får alle formalitetene på plass. Deretter kjører dere en times tid til der ruten Lemosho begynner. Ved ankomst spiser dere lunsj før dere legger ut på en 3-4 timers tur, gjennom urørt skog, til Mti Mkubwa Camp hvor dere tilbringer natten.

Dag 3: Mti Mkubwa Camp - Shira Camp 1 (3720m)

Dere legger ut på en 5-6 timers tur gjennom vulkanisk landskap, høyt gress og bølgende åser til dere ankommer leiren.Dag 4: Shira Camp 1 - Shira Camp 2 (3950m)

Denne dagen får dere utforsket store deler av Shira-platået i det dere går østover mot den snødekte toppen Kibo. Turen fra camp til camp tar ca 3 timer.Dag 5: Shira Camp 2 - Barranco Camp (3950m)

Dere går 4 timer i rolig tempo opp til Lava Tower hvor dere spiser lunsj. På ettermiddagen går dere bratt nedover til Great Barranco Valley. Dere tilbringer natten i Barranco Camp nede i dalen med massive fjellvegger på tre sider. Den siste etappen tar 6-7 timer.Dag 6: Barranco Camp - Barafu Camp (4630m)

Dagen starter med turen opp den bratte Barranco Wall før dere går opp og ned skråninger i dalen. Kibo´s isbreer ruver på deres venstre side mens de taggete toppene til Mawenzi strekker seg opp mot den afrikanske himmelen foran dere. Dere kommer fram til Karanga Valley hvor dere spiser lunsj. Turen tar ca 3-4 timer.

På ettermiddagen går turen videre oppover. Temperaturen faller og vegetasjonen blir med og mer sparsom fram mot Barafu Camp. Leiren ligger på et flatt område på en åsrygg og er base camp. Herfra forsøker dere nå toppen rundt midnatt. Spis og drikk så mye som mulig før dere trekker dere tilbake til teltet for hvile og søvn.Dag 7: Barafu Camp - Uhuru Peak (5895m) - Mweka Camp (3110m)

Dere vekkes ved midnatt for å starte en tur som sammenlagt tar 12-13 timer. Temperaturen varierer fra like under frysepunktet til mellom -12 til -23 °C like før soloppgang på toppen.

Etter 6 timer til fots ankommer dere Stella Point (5790m). Herfra går dere forsiktig oppover i en time til Uhuru Peak. De siste 130 meterne anses av mange som en skikkelig kraftanstrengelse. Etter en kort tid på toppen går dere bratt nedover til Barafu Camp hvor dere hviler litt før dere samler kreftene og går ned til Mweka Camp for å tilbringe natten.Dag 8: Mweka Camp - Mweka Gate (1830m)

Dere går 2-3 timer nedover til Mweka Gate hvor dere spiser lunsj og får utdelt klatresertifikatene. Dere blir kjørt til hotellet for å spise middag og overnatte.


Dag 9: Moshi flyplass - Arusha

Etter frokost blir dere kjørt tilbake til Arusha.