Sør-Tanzania 9 Dager Safari Selous, Ruaha og Mikumi National Park

 

Opplev de berømte nasjonalparkene i sørlige Tanzania. Selous Game Reserve, Mikumi National Park og Ruaha National Park.

 
 

Dag 1: Dar es Salaam - Selous Game Reserve

Dere reiser fra Dar es Salaam sentrum til Selous Game Reserve i en 4x4 safaribil. Dere nyter en sen lunsj på Rufiji River Camp før dere legger ut på en ettermiddagstur til reservatet. Dere returnerer til Rufiji River Camp for middag og overnatting.

 

Dag 2: Selous - Rufiji River Camp

Dere får en omvisning i reservatet. Dere får også delta i klassisk safari hvor dere kjører rundt i bushen i en 4x4 på utkikk etter dyrene. Ellipsevannbukk, reedbuck og buskbukk er alle vanlige i Selous. Sabelantilope, løve og kudu bor også i dette området. Dere vil ha alle dine måltider og overnatte på Rufiji River Camp.

 

Dag 3: Selous - Rufiji River Camp

Etter frokost vil en bevæpnet vakt ta dere med på safari til fots. Det dere ser, hører og lukter på en safari til fots er noe dere aldri vil glemme. Spenningen ved å nærme seg dyrene for å fotografere dem tett på er en fantastisk opplevelse. På ettermiddagen blir dere tatt med på en båtsafari hvor dere får oppleve de forskjellige kanalene og elvene i Rufijis elvesystem, omgitt av flodhester og krokodiller. Det er også mulig å se en stor variasjon av hegrer, storker, ender, stylteløpere og andre vannfugler. Dere får også sett større landdyr som sjiraffer og elefanter. Dere spiser og sover på Rufiji River Camp.

 

Dag 4: Selous - Rufiji River Camp

Også i dag tilbringer dere dagen med å se etter dyr i Selous Game Reserve. Dere vil spise alle dine måltider og overnatte Rufiji River Camp.

 

Dag 5: Mikumi - Vuma Hill Tented Camp

Dere tar med lunsj og kjører til Mikumi National Park før dere fortsetter turen til Vuma Hill Tented Camp. Leiren er lokalisert over trærne som strekker seg utover den tilsynelatende endeløse villmarken sør-vest for Mikumi National Park. Dere spiser middag og overnatter på Vuma Hill Tented Camp.

 

Dag 6: Ruaha - Ruaha River Lodge

Etter frokost kjører dere til Ruaha National Park som er berømt for sin sjeldne sabelantilope, roanantilope og store flokker med elefanter. Parken representerer overgangssonen hvor øst- og sør-Afrikas flora og fauna overlapper. Selv om Ruaha er en av de største parkene i Afrika, er den forholdsvis ukjent og den er, fordi den ligger utenfor alfarvei, fortsatt uberørt.

Tilbake igjen spiser dere lunsj før dere kjører ut for en ettermiddagstur på reservatet. Ruaha River Lodge er det eneste overnattingsstedet på reservatet og er bygd på en steinete åsrygg med en fantastisk utsikt over Great Ruaha River. Etterpå spiser dere middag og tilbringer natten på Ruaha River Lodge.

 

Dag 7: Ruaha - Ruaha River Lodge

Dere tilbringer hele dagen med å kjøre rundt i parken. Opp mot 500 fuglearter har blitt observert i parken, ved elvebredden finnes et stort antall flodhester og krokodiller og den tiltrekker seg også løve, leopard, afrikansk jakthund, ellipsevannbukk, impala, sjiraff, vortesvin og elgantilope. Det er mulig å se gaselle, struts og og gepard på slettene. Til slutt spiser dere før dere tilbringer natten på Ruaha River Lodge.

 

DAY 8: RUAHA - VUMA HILL teltleir

Etter en tidlig frokost, kjører dere til Mikumi National Parl. Lunsj blir servert på Vuma Hill teltleir og dere tilbringer ettermiddagen med å kjøre rundt i parken. Dyrelivet i parken er rikt og variert og dere kommer til å møte på mange spennende arter. Middag og overnatting på Vuma Hill teltleir.

 

DAY 9: MIKUMI / DAR ES SALAAM

Etter frokost drar dere ut på nok en kjøretur i parken og spiser deretter lunsj i leiren før dere returnerer til Dar es Salaam. Drop-off i sentrum av byen.