New Zealand - 15 dagers vandretur i sør

 

Ultimate South turen inkluderer en tredagers vandring, to todagersturer, en waka opplevelse, sykling og en båttur på Milford Sound. Du vil ha plenty av tid til å slappe av på slutten av dagen. På avsidesliggende hytter, idylliske camper og komfortable lodger. Alltid i vakre omgivelser.

 
 

Denne fantastiske turen starter i Abel Tasman National Park med en waka (tradisjonell maorisk kano) som holder opptil 11 personer og sammen padler dere langs kysten på søken etter seler, delfiner og dyrelivet rundt Adele Island.

Deretter drar dere sør mot rik regnskog og dype daler dere utforsker til fots og på sykkel.

Dere tilbringer tid i fartsfylte Queenstown hvor dere kan får adrenalinet til å pumpe eller heller velge rolige, men vakre stier i området.

Bli lamslått av de høytravende fjelltoppene i Milford Sound og majestetiske Mt Cook, New Zealand´s høyeste fjell.

The Ultimate South inkluderer en 3-dagers fotturer, to 2-dagers fotturer, en waka opplevelse, sykling og en båttur på vakre Milford Sound.

 

Dag 1:

Turen starter i Nelson kl 10. Dere kjører i vakre omgivelser rundt Tasman Bay til Kaiteriteri, som er inngangsporten Abel Tasman National Park. Guiden viser dere hvordan dere pakker riktig for de neste to nettene og tre dagene.

Dere kjører til Caanan Downs og på turen dit kan dere nyte den vakre naturen.

Fotturen starter nær Harwoods Hole og dere går gjennom variert natur til Moa Park før dere ankommer Castle Rocks Hut. Hytta er liten, så dere setter opp teltene like ved og møtes deretter til et måltid hvor dere kan snakke om dagens økt.

Dag 2:

Dere lader opp med en rolig frokost før dere går gjennom skog før dere kommer ned til havnivå. Det glitrende blå vannet og de gylne strendene ved Anchorage og Torrent Bays er et vakkert syn.

Når dere ankommer Anchorage-leiren setter dere opp leir midt i mellom kānuka-trær. Dere kan her enten gå en kort tur til Cleopatra´s Pools eller flotte Watering Cove, eller dere kan slappe av på stranden og ta et friskt bad.


Dag 3:

I dag får dere æren av å ro en waka som er en maorisk kano. Etter en tradisjonell karakia (velsignelse) lærer dere etiketten som følger når man skal delta i et waka-team. Deretter går dere ombord for å starte padlingen.

Dere utforsker huler, øyer og strender mens dere lærer om maorisk historie og tradisjoner og får litt kai (mat) underveis. Når dere ankommer Kaiteriteri-stranden venter en guide på dere med ryggsekkene deres.

Dere kjører til Riwaka River hvor det er er mulig å ta et bad. Kveldens leir er nær Murchison hvor dere nyter et hjemmelaget økologisk måltid.

ps. Waka-turen må ha minimum 6 deltakere. Med mindre grupper går dere kystruten til Medlands Beach før dere får båtskyss tilbake.


Dag 4:

Dere kjører gjennom Buller George til vestkysten og første stopp denne dagen er Cape Foulwind hvor dere får sett kolonier med pelssel.

Etter lunsj går dere opp en elvedal i Paparoa National Park. Første etappe er forholdsvis flat mens andre etappe inneholder flere elvekryssinger.

Dere setter opp leir under det massive Ballroom Overhang.Dag 5:

Dere følger elvestrømmen gjennom dalen til den forsvinner inn i en grotte. Dere kan enten følge strømmen tilbake eller dere kan, hvis været tillater det og gruppen ønsker det, følge elven hele veien ut av dalen.

Etter fotturen drar dere til kystbyen Punakaki for å se på de berømte Pancake Rocks. Deretter drar dere til Hokitika for å overnatte. Guiden går off duty i 24 timer fra ettermiddagen, men dere får all hjelp dere trenger fra den lokale guiden Chris som møter dere når dere ankommer Hokitika.


Dag 6:

Dere spiser frokost på en lokal kafe før dere sykler West Coast Wilderness Trail mellom Arahura River Bridge og historiske Kumara. Dere sykler lang krystallklare elver, majestetiske skoger og gamle reservoarer.

Dere stopper ved restaurerte Theatre Royal Hotel i Kumara og tar en drink før dere drar tilbake til Hokitika. Så kjører dere til den sjarmerende landsbyen Okarito hvor dere overnatter.

På kvelden forsøker dere å se og høre kiwier i deres naturlige habitat.


Dag 7:

Hvis dere ønsker kan deres stå opp tidlig og ta en kjapp tur til et utkikkspunkt for å få en flott utsikt over laguner, skog og alpene før frokost.

Dere forlater leiren og kysten og kjører en kort tur til Franz Josef Glacier hvor dere går Robert Point-stien.

På ettermiddagen kjører dere langs vakker natur til Te Wāhipounamu hvor dere stopper ved Ship Creek for å se etter delfiner før dere forlater kysten og kjører over fjellene ved Haast Pass.

Dere overnatter i hytter ved Makarora ved Mount Aspiring National Park. Her kan dere slappe av i den lokale baren, spise middag og spille biljard.


Dag 8:

Dere kjører langs de vakre bresjøene Hawea og Wanaka.

Dere forsetter mot Matukituki Valley, tar på sekkene og går ned dalen.

På ettermiddagen har dere fantastisk utsikt mot fjellene mens dere går mot Aspiring Hut. Mellom fjelltoppene kan dere se litt av Mt Aspiring.


Dag 9:

Dere går tilbake gjennom dalen og stopper for en pikniklunsj ved Lake Wanaka.

Så kjører dere over Crown Range med fantastisk fjellutsikt på veien mot Milford Sound.

De neste to nettene sover dere ved vakre Knobs Flat, i en leir hvor dere kan slappe av og endelig ta en varm dusj.


Dag 10:

I dag kjører dere først til hjertet av Fiordland National Park, en av verdens største nasjonalparker med enorme bresjøer og vakre fjorder. På formiddagen er dere framme ved Milford og gjør dere klare for en dag på sjøen.

Båten tar dere til Anita Bay og inngangen til Milford Sound. Dere får sett imponerende fossefall og ikoniske Mitre Peak (1722 moh). Vær på utkikk etter delfiner, lokale pingviner og pelsseler som ofte leker rundt båten.

Før dere returnerer til Knobs Flat, får dere bli med på en fottur opp til Key Summit. Dette er også siste etappe av den kjente Routeburn Track, en av New Zealands mest kjente stier.


Dag 11:

Kjøreturen til Queenstown tar cirka 3 timer.

Dere overnatter i gåavstand til byen og med overnatting i to netter, rekker dere å se mange av områdets attraksjoner eller dere kan melde dere på guidede turer.


Dag 12:

Denne dagen er åpen og dere kan bli med på noen av de lokale adrenalinfylte aktivitetene som tilbys i området, eller dere kan nyte god mat og drikke. Det vil ikke være mangel på ting å gjøre.


Dag 13:

Dere kjører nord gjennom Central Otago, over Lindis Pass og til Mackenzie Country. Området er kjent for de sin enorme sauebestand og produksjon av merinoull.

Etter dere ankommer Mount Cook Village, går dere en tur til morenene Red Tarns.

Overnattingen er ved foten av New Zealand´s høyeste fjell Aoraki/Mount Cook (3754m). Dere besøker den lokale puben og spiser lokal Kiwi kai (mat).


Dag 14:

Dere går med ryggsekker opp til Sealy Tarns og Mueller Hut og har en vakker utsikt over to isbreer hvor dere stadig hører drønn fra skred, en påminnelse om naturens krefter.

Dere slapper av på ettermiddagen og besøker Sir Edmund Hillary Apline Centre hvor dere lærer med om naturhistorie og bragdene til fjellklatrere.

Dette er turen siste kveld og for et sted å tilbringe kvelden! Med litt flaks kan man se toppen av Mount Cook gå fra hvit til rosa med solens siste stråler.


Dag 15:

Dere utforsker den lengste isbreen på New Zealand. Tasman Glacier forsvinner i et så raskt tempo at det er en sjø av smeltet brevann på tuppen av den.

Guiden kjører dere til kveldens overnattingplass før dere sier takk og farvel.


Datoer:

November 2018: 6, 20, 27

Desember 2018: 11, 25

Januar 2019: 8, 22

Februar 2019: 5, 19, 27

Mars 2019: 5, 19

April 2019: 2