Nepal - Island Peak og Everest Base Camp 19 dager

 

Island Peak med Everest Base Camp kombinerer en av Nepals mest kjente turer med en tøff bestigning av en 6000 meters topp. Imja Tse, Island Peak, ligger i østlige Nepal og når du ser den fra Dingboche ser den ut som en øy i et hav av is. Turen passer for veldig godt trente og fjellvante mennesker som ønsker en uforglemmelig opplevelse blant Himalayas topper.

 
 

Før dere klatrer til toppen av Island Peak, får dere oppleve kanskje den mest populære fotturen i verden, turen til Everest Base Camp. Dere går også opp Kala Patthar som har kanskje den aller beste utsikten mot Mt. Everest.

Dere går en eldgammel sti gjennom små landsbyer og daler. Dere besøker buddhistkloster og får et innblikk i den fascinerende fjellkulturen som finnes Khumbu-regionen.

Fra toppen av Island Peak får dere en fantastisk utsikt mot Lhotse og Makalu, verdens fjerde og femte høyeste fjell.

Turen tilbake byr på enda mer flott utsikt mot Himalayas mektige fjell samt muligheten til å lære mer om nepalsk kultur. Guidene står for en trygg og behagelig tur og sørger for alt nødvendig utstyr for turen.

 

Dag 1: Ankomst Kathmandu

Dere tas i mot på Tribhuvan International Airport og blir kjørt til hotellet. Dere får ettermiddagen fri til å gjøre hva dere vil, men på kvelden blir det et lite møte angående turen.


Dag 2: Kathmandu sightseeing

Etter frokost kan dere delta på en sightseeingtur til noen av byens kjente attraksjoner som Kathmandu Durbar square, Patan Durbar Square, Swyambhunath, Pashupatinath og Bouddhanath.

Dag 3: Fly til Lukla og gåtur til Phakding

Tidlig morgen blir dere kjørt til flyplassen. Flyturen tar 40 min og byr på førsteklasses utsikt over de enorme fjelltoppene. Dette blir en ankomst dere sent vil glemme da dere lander på en fjellside, midt mellom Himalayas høye fjell. Overnatting på hotell.

Dag 4: Tur til Namche Bazaar

Denne dagen får dere en behagelig tur med mild stigning, en enkel kryssing over elven Dudh Koshi og en flott utsikt mot Mt Thamserku (6608m) fra landsbyen Banker. Deretter går dere mot landsbyen Jorsale før dere går videre mot den livlige landsbyen Namche Bazaar som er inngangsporten til Khumbu-regionen. Overnatting i gjestehus.

Dag 5: Avslapping og akklimatisering i Namche

Dette er den første akklimatiseringsdagen på denne turen. Det anbefales at dere holder dere på beina og aktive denne dagen, for å oppnå best mulig resultat. Så enten kan dere gå en tur til Thame eller Khunde, eller bli og utforsk Namche Bazaar. Overnatting i gjestehus.

Dag 6: Tur til Tengboche

Tengboche ligger på 3870m og her vil dere få bo på buddhistklosteret Tengboche som er det største i området. Herfra har dere panoramautsikt mot Kwongde (6187m), Everest (8848m), Tawache (6542m), Amadablam (6856m), Nuptse (7855m) og Lhotse (8618m).


Dag 7: Tur til Pheriche

Dere spiser frokost i soloppgangen og fortsetter turen til fots mot Pheriche. Den ligger på 4371m og er en annerledes landsby. Den er godt kjent for fjellklatrere og vandrere da den er et sted de fleste stopper for en pause. På sommeren er de fleste menn her involvert i turene som guider og sherpaer. Overnatting i gjestehus.  


Dag 8: Tur til Lobuche

Dere fortsetter denne dagen gjennom alpinlandskapet Dingboche til høytliggende Luboche. På veien passerer dere elven breen Thukla og går opp fjellsiden for å se den slående utsikten mot Cholatse, Nuptse, Lobuche og Pumori. Overnatting i gjestehus.Dag 9: Tur til Gorak Shep og Everest Base Camp

Gorak Shep er kjent for sine store flokker med ravner. Og dette blir også deres siste sivilisasjon før deres siste etappe mot Everest Base Camp. Overnatting i gjestehus.


Dag 10: Tur til Kapa Patthar og deretter ned til Lobuche

Dere spiser lunsj i Gorak Shep før dere går mot Kala Patthar og en helt spesiell utsikt mot mektige Mt Everest hvor dere på nært hold kan studere dette legendariske fjellet og de forskjellige klatrerutene mot toppen. Overnatting i telt.


Dag 11: Tur til Chukhung

Dere står opp tidlig for å gå til Chukhung og denne dagen vil innebære mer gåing enn ellers. Overnatting i telt.  

Dag 12: Tur til Island Peak Base Camp

Dere spiser frokost før dere starter turen til Island Peak Base Camp. Island Peak (6189m) er et gigantisk skue og et krevende fjell å klatre, så det er ikke for alle fjellklatrere. Overnatting i teltleir.

Dag 13: Tur til High Camp

Neste dag går dere enda høyere for å nå High Camp. Turen varer i ca 4 timer og vel framme må dere forberede neste dagen og deres forsøk på å nå toppen av Island Peak. Overnatting i teltleir.

Dag 14: Tur til toppen

Denne dagen er helt spesiell med tanke på at dere i dag forsøker å nå toppen. Derfra har dere en imponerende utsikt mot Makalu (8463m), Pumori (7161m), Lhotse (8516m), Lobuche (6145m) og Cho Oyu (8201m). Etter turen returnerer dere til Base Camp hvor dere tilbringer natten.


Dag 15: Tur til Tengboche

På dag 15 går dere 4 timer, både i motbakker og nedover, til dere når vakre Tengboche. Overnatting i gjestehus.


Dag 16: Tur til Namche Bazaar

Neste dag går turen ned til Namche Bazaar (3440m) og det landskapet landsbyen ligger i er slående vakkert. Overnatting i gjestehus.


Dag 17: Tur til Lukla

Turen fortsetter nedover til dere når Lukla etter ca 7 timer til fots. Dere tilbringer natten i gjestehus og forbereder dere på flyturen tilbake til Kathmandu neste dag.

Dag 18: Fly til Kathmandu

Flyturen tar ca 30 minutter og vel framme blir dere transportert til hotellet hvor dere kan bruke resten av dagen og kvelden som dere ønsker.

Dag 19: Avreise

Dette er turens siste dag og det er på tide å reise hjem. Dere kjøres til flyplassen og tar farvel med reisefølget.