Nepal - Everest Base Camp 14 dager

 

Du vil oppleve sherpaenes hjemland, buddhistiske tempel og se Mount Everest og mange andre fantastiske topper. En helt spesiell opplevelse.

 
 

Turen starter med en kort og spektakulær flytur over fjellene fra Kathmandu til Lukla, hvor selve eventyret starter. Du følger den vanlige veien opp og vil møte på Tibetanske nomader og rekker med Yak-okser og andre spennende og eventyrlystne mennesker som deg selv. I hovedsak vil innlosjering skje på såkalte Tea-houses som er det vanlige på turen.

Vi er også stolte over å kunne tilby noen av de mest erfarne guidene i Nepal. Selv om du ikke er 100% fysisk forberedt på turen vil deres erfaring og teknikker hjelpe og motivere deg hele veien opp til selve BaseCamp-området. Du kan ikke erstatte denne lokale kompetansen.

 

DAG 1: Ankomst i Kathmandu

Ved ankomst til Tribhuwan international airport I Kathmandu, vil en lokal representant stå klar for å hente og ønske velkommen til dette fantastiske landet.

Du blir kjørt til hotellet dit, der er alt klart og du trenger bare å sjekke inn og ta en liten timeout eller nyte noen forfriskninger, om du ønsker det. Senere blir det et besøk på det lokale kontoret for å gå gjennom turen, hilse på guide og bærere og eventuelt andre ting som må gjøres. For eksempel anskaffelse av manglende utstyr. Hvis du ønsker å gjøre deg kjent i området rundt Thamel, så har du god tid til det. Si fra om du ønsker å bli med på en guidet tur.DAG 2 - Kathmandu til Lukla og Lukla til Phakding

Om morgenen flyr vi til Lukla. Turen tar 30 minutter og gir deg den råeste utsikten over Himalaya. Det er ikke feil å ta bilder her. Etter frokosten i Lukla går turen til Phakding, dette tar ca 3-4 timer. Stien er relativt komfortabel og du vil passere 4 Sherpa landsbyer. Husene har vegger av stein og fargerike tak, store bønnesteiner med buddhistiske mantra hugget inn og du vil se tempel med travle munker. Du har utsikt til fjellene mens du passerer elver og fosser. Du vil allerede få en følelse av hva som venter deg de neste ukene.

I Phakding sover vi på hotell.Dag 3: Phakding til Namchee Bazaar

Etter frokosten er inntatt går vi i ca 2 timer til landsbyen Jorsalle, hvor vi spiser lunsj. Ruten videre går langs Dudkoshielven og krysser to hengebruer før du ankommer Jorsalle, som er inngangen til Sagarmatha og den siste landsbyen før Namchee Bazaar.

Her tar vi et nytt måltid før vi tar fatt på de siste 3 timene opp til Namchee Bazaar. Den første halvtimen har du den rasende Dudkoshielven til venstre før de siste par timene går gjennom skogen før du ankommer Sherpaenes og Khumburegionens hovedstad.

Hvil dine slitne føtter på hotellet.Dag 4: Akklimatisering i Namche Bazaar

Etter frokost tar vi turen til Sagarmatha Nasjonalparkmuseum. De fleste bruker tiden på museet til å tilegne seg innsikt om området rundt Everest, om de høyeste fjellene og vegetasjonen du ser. I tillegg er det veldig interessant å lære om Sherpakulturen og opplevelsene til de store klatrerne og vandrerne som har vært her før oss. Vi går rundt en time fra museet opp til Everest View Hotel, verdens høyesteliggende hotell, for lunsj. Her er det flott utsikt over landsbyen, dalen og fjellene. Hvis du vil kan du avtale en tur opp til Khumjung tempelet for å se på en godt bevart hodeskalle som sies å stamme fra en Yeti!

På ettermiddagen går vi igjen ned til Namche, og det kan være fint å suge til seg inntrykk mens du er der, før du igjen får deg en god natts søvn på hotellet.Dag 5: Namche Bazaar til Tyangboche

Vi starter å gå etter frokost og stopper i Thanga for lunsj, ca 3 timers vandring. Ruten er komfortabel på vei opp til Kyangzuma, men avslutning på vei ned til Thanga kan være litt tøff.

Etter lunsj går turen til Tyangboche. Herfra kommer det en stigning gjennom furuskog og rhododendron. I det du kommer inn i landsbyen får du en mektig utsikt over selveste Ama Dablam, et av verdens vakreste fjell, og du vil nok også legge Tyangboche Tempelet, som er det største i Khumbu regionen.

Overnatting på hotellDag 6: Tyangboche til Dingboche

Etter frokost går vi 3 timer ned en bakke, opp en gradvis stigning, gjennom en rhododendron skog og over en bru og frem til Pangboche hvor vi spiser lunsj. For hvert steg er vi nærmere og ser nye detaljer på Ama Dablam.

Etter lunsjen går vi tre timer til vi kommer til Dingboche. Et lite tettsted med rundt 40 husholdninger og 200 innbyggere. Vi overnatter på hotell.

 


Dag 7: Akklimatisering i Dingboche

Under frokosten pakker vi med oss lunsj. I dag skal vi gå en bratt tur, ca 3 timer til NangkarTshang, som ligger på 5616 meters høyde. Herfra kan du se fjell som Lhotse og Nuptse, Island Peak, Ama Dablam, Taboche, Lobuche og Chola Tse Peak.

Vi blir en liten stund der oppe før vi går tilbake til Dingboche og overnatter.Dag 8: Dingboche til Lobuche. 

Etter frokost går vi ca 4-5 timer til vi kommer til den lille landsbyen Lobuche. For det meste er turen bratt motbakke, med en liten nedover mot Duglaat. Underveis går turen forbiChukpoLari med minnesmerke over falne klatrere.

Etter lunsjen i Lobuche kan man utforske den andre siden av Khumbu-breen eller se på fargeforandringene som solnedgangen over Nuptse gir.

Overnatting i Tea House.Dag 9: Lobuche til Gorakshep og videre til Everest Base Camp

Etter frokost går vi ca 3 timer til Gorakshep. Her stopper vi for en lunsj og for å ordne detaljene ved overnattingen.

Etter lunsj fortsetter vi langs morenene fra Khumbubreen i ca 2 timer på vei opp til Everest Base Camp. Det er ganske tungt nå, oksygennivået er bare halvparten av havnivået og mange får virkelig testet viljen sin mens de går mellom 5 av verdens høyeste fjell. Den magiske stemningen og opplevelsen av Base Camp nytes, bilder tas og ikke minst må utsikten absorberes.

Etter en stund går man igjen ned til Gorakshep, og overnatter der.Dag 10: Gåtur til Kala Pathar og Gorakshep til Pheriche.

Vi starter tidlig og går i nesten to timer opp til Kala Pathar, hvor vi har 360 graders utsikt til fjellene i Khumbu-Himalaya kjeden. Everest, Lhotse, Lingtren, Khumbutse, Pumori og en drøss andre.

Etter lunsj starter turen gjennom en lang bredekt dal til Periche. Dette er en annen rute enn vi gikk opp, men en veldig vakker rute som fører til enden av breen

Overnatting i Periche.Dag 11: Pheriche til Namche Bazaar

Etter frokost går vi ned til Tyangboche, hvor vi spiser lunsj. Så går turen videre ned (ca 3500 meter tilsammen) til Namche Bazaar. Her blir det overnatting på hotell.Dag 12: Namche Bazaar til Lukla

Vi forlater Namche etter frokost, går til Phakding og spiser lunsj der. Det tar ca 4 timer. De neste fire timene går vi til Lukla. Her overnatter vi på hotell.Dag 13: Lukla til Kathmandu.

Vi flyr tidlig til Kathmandu og rekker lunsjen på hotellet. Hvis du liker å shoppe har du hele ettermiddagen på det, hvis ikke er det jo mange andre muligheter. På kvelden er det veldig hyggelig om du er med teamet på en avskjedsmiddag.

Sov på hotellDag 14: Hjemreise

Vi tilpasser den private kjøreturen til flyplassen til ditt fly.