Nepal - Annapurna Base Camp 13 dager

 

Turen til Annapurna Base Camp gir deg den komplette fjellfølelsen med plante og dyreliv og snødekte topper i alle retninger. ABC er en klassiker der du virkelig lærer nepalsk liv og kultur å kjenne.

 
 

Turen starter og ender i Pokhara og er en del av den kjente Annapurna Circuit runden, eller det litt mindre kjente Jomsom/Muktinath trek. På turen som følger Modi-elven gjennom bambus og rhododendron skoger, vil du oppleve stor variasjon med stigninger og bratte nedturer som varierer i vanskelighetsgrad og at terrenget forandres litt for hver dag.

 

Dag 1 Ankomst i Kathmandu

På Tribhuwan International Airport blir du møtt av en lokal representant som ønsker deg velkommen og kjører deg til hotellet. Utpå dagen tar vi turen innom det lokale kontoret for å diskutere turen, hilse på guide og bærer og evt fikse detaljer.

Du har antagelig tid til en rundtur i Thamel etter dette.

Dag 2: Kathmandu til Pokhara

Tidlig på morgenen reiser vi med buss til Pokhara. Dette er en tur som tar 6 timer og det er lagt inn to stopper for både frokost og lunsj, før vi kommer til sjøenes by, Pokhara.

Du vil overnatte på hotell på Pokhara.

Dag 3: Pokhara til Ulleri

Etter frokost er det på tide med en en og en halv times kjøretur til Nayapul. Herfra ser du Annapurnakjeden, og turen går gjennom skoger og landsbyer i disse bratte områdene av Nepal.

Når vi har kommet til Nayapul venter en to og en halv times gåtur, med en lunsj i landsbyen Sudame. Turen opp stiger slakt og er komfortabel. Du vil passere noen fosser som alene kan berge dagen. Etter lunsjen går vi igjen i to-tre timer via hangebroer og bratte motbakker til vi ankommer Ulleri. På klare dager vil du kunne ha god utsikt til Himalaya. Bl.a Mt Hiunchuli som er en liten replika av Annapurna.

Du overnatter i Ulleri.

Dag 4: Ulleri til Ghorepani - solnedgang på Poon Hill

Etter frokost går turen jevnt opp til Nangethani. Halveis i turen “forsvinner” Annapurna South og Hiunchuli, mens det utrolig vakre Mt Macchapuchre, Fishtail dukker opp for en periode til du begynner å gå litt nedover igjen.

Etter lunsjen i Nangethani fortsetter turen på samme måte på liknende stier opp til Ghorepani, som er en av de mer utviklede bosetningene i området, du finner både kafeer, restauranter, små butikker og badehus. Rundt kl 16 tar vi en time og et kvarters tur opp til Poon Hill. Belønningen på toppen er en utrolig solnedgang med en enda mer utrolig utsikt over Annapurna- og Dhaulagirikjedene.

Så går vi ned og overnatter i Ghorepani.

Dag 5: Soloppgang fra Poon Hill - Videre til Tadapani.

Veldig tidlig på morgenen går vi til Poon Hill igjen, men denne gangen for soloppgangen. Når man er i området må man få det med seg. Når vi kommer ned til Ghorepani igjen spiser vi frokost.

Så begynner turen inn til Tadapani. Nok en gang går vi gjennom flotte rhododendronskoger og med utrolige fjell som eyecandy. Etterhvert går vi over en forholdsvis flat rygg i halvannen time og en lang bakke på over to timer ned til Bantani. Der spiser vi lunsj. Etter lunsjen går turen videre helt til vi kommer til Tadapani.

Overnatting i Tadapani.

Dag 6 Tadapani til Sinuwa

Etter frokosten går vi i 3 timer til Gurjung. De første to timene er bratt nedoverbakke, av typen som kan få utrente ben til å skjelve. Men det er i alle fall fine omgivelser og hyggelig følge. Bakken ender i en hengebru og deretter en halv times oppoverbakke til vi kommer til Gurjung for lunsj.

Etter lunsjen er fortært venter 3 timers gåtur til Sinuwa. Først 30 bratte minutter, så 30 flate minutter og en tepause i Chhomrong. De har forresten god pizza der.

Derfra går turen ned en bratt steintrapp og så en lang bratt oppoverbakke.

OVernatting i Sinuwa.

Dag 7 Sinuwa til Deurali

Vi spiser frokost og så går vi i 3 timer til Dovan, også her varierer det mellom opp og nedturer og flate partier. Den siste timen før lunsjen i Dovan er ganske komfortabel. Her kan du spise lunsjen din med førsteklasses utsikt til Mt Machhapuchre, Fishtail.

 Når vi nærmer oss Deurali vil vi se en foss. En kjempestor foss.

Du vil høre larmen fra Deuralifossen når du sover denne natten. Svært beroligende, og fint, for i morgen går turen til Base Camp.

Dag 8 Deurali til Annapurna Base Camp (ABC)

Igjen spiser vi frokost før vi går i rundt to timer til Machhapuchre Base Camp - MBC (En Bonuscamp der altså). Du vil på turen merke at skogen tynnes ut mens du ser Mt Gangapurna til høyre sammen med de andre. Under tepausen på MBC vil du se en ny vinkle på Fishtail og Annapurna South.

Etter pausen går vi videre, og etter en time, når du kommer til toppen av en lang bakke, ser du selveste Annapurna I. Den neste timen er mye slakere og nå har du kommet til ABC. Her har du en ufattelig utsikt mot utallige strukturer og en drøss med høye fjell.

Dag 9 ABC til Bamboo Village

Morgenen på første dag av turen ned starter med en utrolig soloppgang over fjellene. Etter frokost starter vi å gå ned og tar en tepause i Deurali og lunsj i Himalay Hotel.

Overnatting i Bamboo Village.

Dag 10 Bamboo Village til Jhinudanda

Etter en te-stopp i Sinuwa og lunsj i Chhomrong tar en bratt motbakke oss helt ned til JhuniDanda. Vi sjekker inn og hviler. Etterhvert kan vi gå ti minutter ned bakken og bade i varme kilder ved bredden av Modielven.

Dag 11 Jhinu Danda til Pokhara

Etter frokost går vi først i tre timer til Siway. Det starter med en bratt motbakke og fortsetter med en bratt motbakke. Herfra går det jevnt fordelt med opp og ned hele veien ned. Vi ser masse fosser og kanskje også bolene til villbier. Etter lunsj i Siway kjører vi offentlig transport ned til Pokhara.

Dag 12 Pokhara til Kathmandu

Vi tar bussen til Kathmandu tidlig på morgenen. Dette er en reise på ca seks timer, og innlagt er minst to stopper for frokost og lunsj. Vel fremme i Kathmandu kan du bruke ettermiddagen som du vil. Men, om kvelden, derimot er det veldig hyggelig om du er med på en farvel middag sammen med de lokale bidragsyterne.

 Overnatting på hotell i Kathmandu.

Dag 13: Hjemreise.

Vi ordner med en bil som frakter deg til flyplassen i god tid før avreise.

 
 
NepalHåvard UtheimFjellturer