Madagascar: 10 Dager Tsiribinhaelven og vest

 

Vestsiden av Madagaskar er kjent for destinasjonen Tsingy. For å komme dit tilbringer dere 3 dager i kano på Tsiribihinaelven. Denne turen vil lære deg mye om hverdagslivet på Madagaskar. Dere vil se en verden og livsstil som har vært forholdsvis uforandret de siste 100 årene og dere møter mennesker som lever isolert fra omverdenen. Dere vil se lemurer og krokodiller og på kvelden vil dere sitte ved leirbålet under en stjerneklar himmel. Turen ender med solnedgang over Baobab Alley.

 
 

Dag 1: Velkommen til Madagaskar

Dere møtes på flyplassen med et skilt med navnet på reisefølget. Deretter kjøres dere hotellet i Antananarivo hvor dere får informasjon om de påfølgende dagene og svar på eventuelle spørsmål dere måtte ha.

Overnatting på La Villette Hotel.


Dag 2: Antananarivo - Antsirabe (170 km/3 timer på veien)

Etter frokost kjører dere i 3 timer til Antsirabe og det vakre området “haute plateu”. Antsirabe er en av de kaldeste byene på Madagaskar og har også mange vannkilder, blant annet varmekilder som dere kan besøke hvis dere ønsker.

På veien dit stopper dere i Ambatolampy for å se lokalt håndverk.

I Antsirabe sjekker dere inn på hotellet og slapper av fram til ettermiddagen. Da kjører dere til den hellige innsjøen Tritriva og innsjøen Andraikiba og får en omvisning der som varer i 1-2 timer. Etterpå kjører dere tilbake til hotellet hvor dere kan ta kvelden eller ta en rickshaw (pousse-pousse) rundt i byen.

Overnatting på Flower Palace.Dag 3: Antsirabe - Miandrivazo (220 km/6 timer på veien)

Etter frokost kjører dere vestover til fjellkjeden Bongolava og byen Miandrivazo. Dette er en av de varmeste regionene på Madagaskar. Dere sjekker inn på hotellet og får en kjapp briefing med mannskapet før båtturen neste dag.Dag 4: Miandrivazo - Masiakampy - Nosy Ampela (20 km på veien + 6 timer i båt)

Etter frokost kjører dere til havnen og går ombord i båten som blir deres hjem de neste par dagene. Dere vil bruke legge bak dere ca 134 km til sjøs, noe som tilsvarer ca 6-7 timer hver dag. Underveis får dere et innblikk i livsstilen til Sakalava-stammen som bor i dette området. Dere får muligheten til å se hvit lemur.

Første ettermiddagen ankommer dere fossefallet Anosy Ampela hvor dere kan se den berømte brune lemuren. Dere setter opp leir langs stranden på elven Tsiribihina. På kvelden spiser dere middag og utforsker de vakre mørklagte skogene rundt.


Dag 5: Anosy Ampela - Fotoa

Denne dagen reiser dere sjøveien til Fotoa. På veien ser dere flere typer krokodiller og besøker den vakre landsbyen Begidro. Vel framme i Fotoa setter dere opp leir og på kvelden får dere oppleve at lokalbefolkningen spiller live musikk og danser for dere.


Dag 6: Fotoa - Bekopaka

Denne dagen reiser dere kun en time i båt før dere kjører 6 timer i bil. På veien krysser dere elven Tsiribihina med ferge og spiser lunsj i byen Belo. Dere krysser også elven Manambolo i ferge før dere når dagens destinasjon som er Bekopaka. Dere sjekker inn på hotellet Orchidée de Bemaraha.


Dag 7: Tsingy

Dere tilbringer dagen i den vakre nasjonalparken Tsingy of Bemaraha som har et rikt dyre- og planteliv.

Overnatting på Orchidée de Bemaraha.


Dag 8: Bekopaka - Morondava (210 km/6 timer på veien)

I dag kjører dere mot Morondava. På veien svinger dere innom Baobab Alley for å se solnedgangen over den vakre, unike trærne.

Etterpå kjører dere til dagens destinasjon og sjekker inn på hotellet.

Overnatting på Baobab café, eventuelt et lignende hotell.Dag 9: Morondava - Antananarivo (1 times flytur)

Etter frokost kjøres dere til hotellet (tidspunkt kommer an på flyets avgang). På flyplassen i hovedstaden møtes dere av en guide som kjører dere til hotellet og tar dere med på en omvisning i øvre del av byen. Dere besøker Museum of Andafiavatra og Queen´s Palace. Resten av dagen kan dere bruke som dere vil.

Overnatting på La Villette Hotel.


Dag 10: Antananarivo - hjem

Dere bruker morgenen til å gå rundt i byen og evt handle med dere diverse souvenirer hjem. Dere ser på lokalt håndverk, diverse krydder, vanilje etc. Så reiser dere til Ivato International Airport og deres retur hjem. Turen er over.

Ps. Husk at det kan gjøres endringer på denne turen hvis dere ønsker. Ta kontakt, så tilpasses turen etter deres ønsker og behov.