Kenya - 10 Dager Maasai Mara og The Great Migration

 

Dette er et eventyr for alle sansene dine. Du blir konstant stimulert av det du ser, av luktene og lydene fra Mara og dets innbyggere. Spenningen når du forlater campen for å se etter de store kattene ved solnedgang er vanskelig å forklare.

 
 

Dag 1: Ankomst Nairobi

Når du ankommer blir du møtt og ønsket velkommen av vår representant på flyplassen og så kjørt til Safari Park Hotel og du kan sjekke inn og hvile litt på hotellet.

Måltid og overnatting på Safari Park Hotel

Dag 2: Nairobi til Samburu National Reserve

Etter frokost kjører vi nordover, over ekvator og helt frem til Samburu Game Reserve. Denne nasjonalparken er kjent for sine vakre sletter elver og skoger og sitt rike dyreliv. Etter lunsj er det på tide med en såkalt game drive, hvor man kjører rundt i parken på utkikk etter dyrene.

Middag og overnatting på Samburu Serena Safari Lodge

Dag 3: Samburu til Aberdare Nasjonalpark

Etter frokost kjører vi til den vakre Nasjonalparken Aberdare, og spiser lunsj på Aberdare Country club. Etterpå blir du transportert til “The Ark” som er ditt tre-hotell. Parken ligger i Aberdarefjellene, å østveggen av The Great Rift Valley markerer den ene grensen på parken. Lodgen ligger slik til at det er utsikt over et større vannhull som tiltrekker seg mange dyr, og du kan faktisk se dem fra vinduet på rommet ditt.

Middag og overnatting på The Ark.

Nb. Her kan du bare ta med litt håndbagasje, resten av utstyret ditt blir oppbevart til neste dag.

Dag 4 og 5: Mount Kenya Nasjonalpark

Etter frokosten kjører vi til Mt. Kenya Safari Club, som ligger på ekvator og retter seg mot Mount Kenya - Afrikas nest høyeste fjell. Klubben har en rekke fasiliteter som oppvarmet svømmebasseng, tennisbane, golfbane, hester og ørretfiske blant mye annet. Du kan også besøke dyrebarnehjemmet og se den sjeldne bongoantilopen.

Middag og overnatting på Mount Kenya Safari Club

Dag 6: Mount Kenya til Lake Nakuru Nasjonalpark

Vi spiser frokost og etterpå går turen til Lake Nakuru. Innsjøen omringes av en flott skog og steppeliknende gressområde som gir et unikt biologisk mangfold og hvis du er interessert i geologi er dette området også spesielt for det. Her kan du støte på både hvite og sorte neshorn.

Middag og overnatting på Lion Hill Lodge.

Dag 7: Lake Nakuru til Maasai Mara Game Reserve

Etter frokost drar vi igjen avgårde, denne gangen til selveste Maasai Mara Game Reserve. Området er nabo og en forlengelse av Serengeti som ligger over grensen til Tanzania. Vi spiser lunsj og så er det på tide med en game drive. Her kan du se “The big five” og mange andre dyr.

Middag og overnatting på Mara Serena Safari Lodge

Dag 8: Maasai Mara Game Reserve

Dette er en full dag til å utfoske floraen og faunaen i denne fantastiske nasjonalparken. Noe av det mest fascinerende er The Wildebeest Migration, der millioner at Gnu, Sebra og gasseller er i vandring mellom Serengeti og Maasai Mara. Jaktet av rovdyr som Løver, Leoparder, Geparder, Hyener og omkranset av gribber etterhvert som reisen pågår. Hvis du kommer i Juli / August kan du oppleve de dramatiske elvekrysningene.

Middag og overnatting på Mara Serena Safari Lodge

Dag 9: Maasai Mara til Nairobi

Etter frokost kjører vi tilbake til Nairobi og Safari Park hotel. Du kan slappe av ved bassenget på hotellet eller du kan utforske byen.

Dag 10 Hjemreise.

Din sjåfør frakter deg til hotellet og ønsker deg vel hjem

 
 
KenyaHåvard UtheimSafari