Indonesia - Lombok - Mount Rinjani 6 dager

 

Gå gjennom Rinjani nasjonalpark til toppen av Mount Rinjani. Den ene natten sover du ved majestetiske Segara Anak Crater Lake. Avslutt reisen med litt luksus ved Senggigistranden.

 
 

Dag 1: Ankomst og innsjekk på hotellet i Senaru

Når du ankommer Lombok vil du bli fraktet til fjellandsbyen Senaru, som ligger på vestsiden av Mt Rinjani. Området byr på en fantastisk utsikt over fjellet og dalene.

Du overnatter i Rinjani Lodge eller tilsvarende.Dag 2: Senaru - Sembalun - Gå til Plawangan Sembalun

Du vil bli fraktet til Sembalun for å ordne praktiske detaljer på Mt Rinjanis Nasjonalparkkontor. Etter dette begynner gåturen. På veien passeres Pemantauan, Tengegean, Pada Balong før man kommer til Plawangan Sembalun som ligger på 2639 moh.

Overnatting i camp.


Dag 3: Toppstøt og vandring til Segara Anak-sjøen

Klokka ringer i tretiden, og turen til topps på Rinjani venter. Se for deg soloppgangen på toppen av denne svære vulkanen, med dagens første stråler som treffer Bali, Sumbawa og til og med Java. Turen ned går via kraterkanten og videre ned til Segara Anak Crater Lake. Her setter vi opp camp og du kan nyte resten av dagen slik du ønsker, kanskje med bading eller fiske?

Overnatting i camp ved sjøen.

Dag 4: Gå til Plawangan Senaru og eventuelt videre til Cemara Lima

Vi går opp til kraterkanten igjen for å se på den fantastiske utsikten over Plawangan Senaru. Alt etter din form kan vi enten campe på kraterkanten eller gå ned til Cema Lima for overnatting.

Du kan hvile de slitne føttene dine i de varme kildene ved Air Kalak og slappe av i den vakre skogen ved Rinjani. Vi overnatter i camp.


Dag 5: Vandring til Senaru - transfer til Senggigi - innsjekk på hotell.

Etter at vi hittill har gått ned på vestsiden, vil resten av turen ned foregå til øst, og ender opp i Sembalun igjen. Etter ankomst her blir du fraktet til kystområdet Senggigi. Slapp av resten av dagen og benytt gjerne de flotte lokale restaurantene eller barene.

Overnatting på Jeeva Klui (4*) eller liknende.

Dag 6 - Hjemreise

Etter utsjekk på hotellet kan du eventuelt handle litt eller ta en liten sightseeing i området. Du vil bli transportert til flyplassen etter avtale ut fra flytiden din.