Indonesia - 16 Dager - Østlige Bali og Wakatobi

 
 

På dette 16 dagers eventyret, som går innom både Bali og Sulawesi, opplever dere fantastisk natur både over og under vann mens dere bor på resorter i verdensklasse.

 
 

Dag 1: Ankomst - Manggis

Velkommen til Bali! Dere blir først kjørt til østsiden av Bali, ofte kalt den uberørte delen av Bali. Det tar ca 2 timer og vel fremme sjekker dere inn på deres fantastiske overnattingssted og bruker resten av dagen som dere vil.

Overnatting på Alila Manggis.


Dag 2: Dagen er åpen så dere kan være på hotellet, utforske omgivelsene, sole dere og bade.

Overnatting på Alila Manggis.


Dag 3: Tegalalang Rice Terrace - Tampaksiring Temples - Tukad Cepung Waterfall - Penglipuran Village - Agung Rai Museum of Arts - Campuhan

Tidlig morgen reiser dere til Ubud-regionen og utsikten mot Tegalalang Rice Terrace som er kanskje den mest fotograferte risterrassen i Bali.

Deretter drar dere til Tampaksiring-regionen for å besøke Tirta Empul Water Temple og vannet her sies å ha magiske egenskaper.

Neste destinasjon er Gunung Kawi Temple som arkeologisk er helt særegent og som også har en flott utsikt mot den hellige Pakerisan-elven.

Etter lunsj besøker dere Bangli-regionen og fascinerende Tukad Cepung Waterfall med sine grotter og høye klipper.

Turen går videre til den helt spesielle landsbyen Penglipuran, mest kjent for sin vel bevarte kultur og bystruktur.

Sent på ettermiddagen returnerer dere til Ubud og kan, hvis dere ønsker, besøke Agung Rai Museum of Art eller dra til Campuhan for en vakker rusletur i solnedgangen.

Overnatting på Alila Manggis.


Dag 4: Avslappingsdag

Dagen er åpen så dere kan være på hotellet, utforske omgivelsene, sole dere og bade.


Dag 5: Tulamben og Amed

Denne dagen reiser dere til havet. Tulamben er en liten kystlandsby med strender av sort sand. Byen er populær blant dykkere og snorklere.

Neste stopp er landsbyen Amed hvor dere kan besøke Amed Coral Garden og snorkle blant den snodige pelinggih, en liten undervanns pagode.

Overnatting på Alila Manggis.


Dag 6: Pangi Village - Bali Asli kokkekurs

Dagens program starter kl 8. Dere kjører til Pangi hvor dere får et innblikk i balinesisk kultur ved å se hvordan de lager palmevin, dere kan vasse i vannkildene i dalen Tauke og nyte en flott utsikt over risåkre, havet og vulkaner. Dere rusler deretter gjennom risåkrene ned til Bali Asli for en tradisjonell Megibung-lunsj, eller begynne på kokkekurset.

Ettermiddagen kan dere bruke som dere vil.

Overnatting på Alila Manggis.


Dag 7: Lempuyang Temple - Nampu Hill

Denne dagen bør dere være uthvilt, for dere skal prøve dere på de såkalte Stairways to Heaven. Lempuyang-tempelet er et av Balis eldste og ligger på 1175 moh. Dere går 1800 trappetrinn opp til tempelet, hvis dere orker, og underveis har dere utsikt mot flere andre templer og treffer sannsynligvis også på makaker (aper) som bor i dette området.

Ettermiddagen bruker dere som dere vil.

På kvelden blir dere kjørt til toppen av Nampu Hill. Denne plassen er ikke kjent blant turister, men er et fantastisk sted med utsikt over Manggis, Candidasa, Nusa Penida og Lombok og her spiser dere en god middag ved bålet.

Overnatting på Alila Manggis.

Dag 8: Flyplassen - Wakatobi Dive Resort

Dere flyr denne dagen til Wakatobi og vel framme vil dere legge merke til stillheten. Ingen trafikk, ingen forurensing, ingen resorter i mils omkrets. Fra dere lander tar det ca 2 timer til resorten, den siste delen i båt. Resten av dagen bruker dere som dere vil.

Overnatting på Wakatobi Dive Resort


Dag 9: Wakatobi Dive Resort

Wakatobi ligger ved hele verdens episenter når dere gjelder korallrev. Dette betyr at å dykke her betyr å dykke blant det mest varierte undervanns dyrelivet i verden. Området er også populært blant fridykkere og snorklere.

Denne første dagen kan dere snorkle eller dykke i noen av øyas 40 dykkeområder.

Overnatting på Wakatobi Dive Resort.


Dag 10: Wakatobi Dive Resort

Dette er dag to med dykking og/eller snorkling. Dere kan også slappe av på stranden og nyte det safirblå vannet.

Overnatting på Wakatobi Dive Resort.


Dag 11: Wakatobi Dive Resort

Dag tre bruker dere til å utforske flere fisk og koraller.

Overnatting på Wakatobi Dive Resort.


Dag 12: Avslapping

Bruk dagen ved resorten eller ta en tur til øya Tomia, kjent for flotte grønne åser, milevis med hvite strender og sin episke solnedgang ved Lakota-havnen.

Overnatting på Wakatobi Dive Resort.


Dag 13: Fly til Bali - Uluwatu

Dere flyr tilbake til Bali og kjøres derfra til Uluwatu på sørvest siden av øya. Resten av dagen brukere dere som dere vil.

Overnatting på Alila Uluwatu.


Dag 14: Strandliv - Uluwatu Temple - Kecak danseoppvisning - Jimbaran sjømat

Dere slapper av på formiddagen, men på ettermiddagen reiser dere til sør-Bali hvor dere kan velge blant flere flotte strender. Ønsker dere å surfe, bør dere reise tidligere for å få med dere de beste bølgene.

Rundt solnedgang besøker dere Uluwatu-tempelet før dere får en oppvisning i  den lokale dansen Kecak.

Etter showet drar dere til Jimbaran-bukten hvor dere får autentisk balinesisk sjømat til middag.

Overnatting på Alila Uluwatu.


Dag 15: Avslapping

Bruk dagen som dere vil.

Overnatting på Alila Uluwatu.


Dag 16: Avreise

Dere kjøres til flyplassen så dere er der i passende tid før avgangen.