India - Snøleopard! 9 dagers ekspedisjon

 
 

Bli med på et unikt eventyr i Hemis nasjonalpark som ligger i den østlige delen av Ladakh. Området ble med sin unike flora og fauna beskyttet i 1981, og er et ideelt hjem for den mytiske snøleoparden.

 
 

Dag 1: Delhi til Leh

Ved ankomst i Leh blir dere mottatt av en lokal representant som vil ta dere med til hotellet. Sjekk inn og nyt dagen. Kaffe og te blir servert, og lunsj i 2 tiden. Etter lunsjen venter et besøk til markedet, Hall of Fame og Shanti Stupa.

Overnatting på hotell

Dag 2: Tempelbesøk

Etter frokosten blir den en heldag med sightseeing på steder som Shey Palace, Thiksey, Klosteret i Hemis og Stok Palace museet. Lunsj vil bli servert, og på kvelden blir det retur til Leh.

Overnatting på hotell i Leh.

Dag 3: Leh til Rumbak via Zingchen (5 timer)

Etter frokost venter en kjøretur til Zingchen. På veien kan man se spor etter snøleopard langs dalbunnen. Spesielt om du drar om vinteren eller tidlig på våren. Ankomst til Rumbak om kvelden.

Overnatting blir homestay

Dag 4-7: Søk etter snøleopard og andre ville dyr.

Nå er tiden inne for å gå på leting og følge spor fra snøleoparden og deres byttedyr. I Hemis nasjonalpark finner du arter som Blue Sheep, Argali, en drøss fugler og en sjelden gang Tibetansk ulv. Det er god sannsynlighet for å finne spor etter snøleopard siden de trekker ned i lavlandet om vinteren. Hvis man er heldig vil man se snøleopard i fjellsidene eller på en rygg. Før solen går ned er det tilbake til leiren for å få i seg noe varmt og dele historier fra dagen.

Overnatting i homestay

Dag 8: Rumbak via Stok-La passet til Leh

Tidlig start på turen opp til Stok-La passet på (4900 meters høyde). Dette tar ca 3 timer. Følg stien helt til venstre langs den sørvendte fjellsiden. Etter en time blir stien brattere og man får en rask stigning mot toppen. Fra toppen får man en fantastisk utsikt over Indusdalen. Gå hele veien ned til den lille landsbyen Stok. Her kan man besøke Stok Palace Museum, før man kjører til Leh.

Overnatting i hotell i Leh

Dag 9: Leh til Delhi

Fra Leh flyplass går flyet tilbake til Delhi.

 
 
IndiaHåvard Utheim