India - Det gyldne triangel med Goa - 10 Dager

 

Hvis man drømmer om en rundreise i India, så anbefales det Gyldne Triangelet sterkt. Det innebærer besøk i Delhi og Agra, en tur til Jaipur. På denne planen er også Goa med. Dette er India på sitt beste!

 

Dag 1

Ankomst Delhi

Turen starter i Indias hovedstad Delhi, også kjent som Indias hjerte med en mix av nytt og gammelt, t-baner og bilder langs Mughai fort og undergrunn. Delhi representerer alt som er moderne med India, men med en ettersmak av kolonitiden. Det er ingen steder i India, som likner på Delhi. Bruk den første dagen på å suge inn inntryk fra nabolaget.

Overnatting på hotell

Dag 2

Bli kjent med Delhi

Åndenes by har mye historie i sine murer og bygning som har overlevd tidens tann. Selv om en halv dag ikke er i nærheten av å holde til å utforske byen, så vil man få mye ut av de timene man har til rådighet. Det er nøye utvalgte steder som virkelig beskriver byen. Vår lokale ekspert er med dere og vil fortelle fantastiske historier som gjemmer seg i veggene.

På ettermiddagen kjører vi 235 kilometer til Agra. Ekspressveien er god, og det tar ca 3 timer.

Sjekk inn på hotellet og slapp av

Dag 3:

Taj Mahal 

Start tidlig i dag. Taj Mahal er et av verdens 7 underverker, og nettopp det har gjort at veldig mange planlegger sin reise i India med Taj som en av hovedmålene. Flott og hvit i marmor på bankene av Yamuna er Taj et symbol på Shah Jahans kjærlighet til sin kone Mumtaz. Hvis du drar dit ved soloppgang eller solnedgang har du muligheten for ekstra gode bilder. Etterpå kan turen gå til Agra fort med domstol, moske og kammer som huset mennesker i fordums tid.

Omtrent 37 kilometer fra Agra, på veien mot Jaipur, ligger Fatehpur Sikri, som en gang var den store hovedstaden i Mughal-kongedømmet. Grunnlagt i 1569 av den Mughanske keiseren Akbar, en imponerende konstruksjon, men allerede kort tid etter den var ferdig i 1585 ble den forlatt på grunn av knapphet på vann.

På ettermiddagen kjører dere fra Agra til Jaipur. Dette tar ca 5 timer.

Overnatting på hotell i Jaipur.

Dag 4

I dag går turen innom kongelige fort og palasser i Jaipur.

Spekket med historie og tradisjoner er Jaipur selve modellen på kongelig kulturarv. Fra arkitektur og håndverk til det fantastiske kjøkkenet er det mye å rekke over i Jaipur. Ta turen til Amer Fort, 11 kilometer unna, gå gjennom gamle nettverk av stier som fører til de fascinerende trappene som leder opp til fortet. Fortet er bygd på flere nivå, og når du går ut på gårdsplassene har du god utsikt til Aravallifjellene. Hovedpalasset og de offentlige områdene er godt vedlikeholdt og vår lokale ekspert tar deg med på en historisk reisei bygningene.

Turen tilbake mot Jaipur går via det nydelige Jal Mahal som er bygd på en menneskeskapt øy. Dette astronomiske komplekset er også utstyrt med verdens største solur av stein, datert helt tilbake til 1800-tallet, og er fortsatt nøyaktig helt ned til to sekunders margin. Det er andre instrumenter her som ble brukt til å forutsi solen, månen og planetenes bevegelser.

Dag 5

Ta en kjapp flytru fra Jaipur til Mumbai - Bollywoods hjemby. Drømmenes by har historier rundt hvert hjørne. Porten til India, ikoniske Taj Mahal Hotel Palace, Mumbai University, Victoria Terminus Togstasjon.

Nyt en gåtur i de hengende hagene hvor du finner busker klippet so ville dyr og ta en titt på Parsi Tower of Silence, hvor lik blir lagt igjen til plyndrere.

En komplett tur for å forstå Mumbais karakter

Dag 6

Ta et ettermiddagsfly til Goa og sjekk inn på ditt hotell. Kvelden kan du tilbringe på en strand i nærheten. Du fortjener en pause etter å ha reist halve India.

Dag 7

Historisk vandring rundt i det latinske kvarteret Fontainhas i Goa. Gå langs velbevarte bygninger, gammelt næringsliv og kjenn pulsen på området. Du vil besøke hotell fra kolonitiden og kanskje føle at du et øyeblikk har reist tilbake i tid. Etter turen kan du ta en lunsj, det er veldig mye bra sjømat i området.

Dag 8

Opplev en krydderfarm. Når det finnes så mange fantastiske krydder i verden så må de komme fra et sted. Goa er kjent for dette, og du får nå sjansen til å besøke en plantasje, lære om hvert enkelt krydder og hvordan det blir dyrket. På slutten av turen kan du nyte en fantastisk buffet med typisk lokal mat.

Dag 9

Fugletitting og søk etter krokodiller i Zuarielven. Har du sett filmen “Life of Pi”? Denne turen tar deg med ut i elven og langs mangroveskogene. Dette blir et flott eventyr og du kan se alt fra fiskeørn til små kingfishers, og selvsagt Indian Mugger krokodiller. Lunsjen i dag spises ute på elven.

Dag 10

Din reise gjennom Indias største attraksjoner går mot slutten, og forhåpentligvis er du full av inntrykk og tanker når du blir kjørt til flyplassen.