Georgia: 10 Dagers fjelltur i Svaneti-regionen

 
 

Dette er 10 fantastiske dager med vandring i Svaneti-regionen. Kaukasus perle er uendelig vakker og du vil gå i områder hvor relativt få turister har satt sin fot før deg.

 
 

Dag 1: Ankomst

Turen starter i landsbyen Etseri i den øvre delen av Svaneti, 30 km vest for Mestia. Hvis dere ankommer tidlig får dere tid til å rusle rundt og se hvordan hverdagen utarter seg. Dere får middag på gjestehuset og tilbringer natten i Etseri.


Dag 2: Første gåtur


På morgenen møter dere guiden og første etappe fra Etseri til landsbyen Mestia starter. Turen går gjennom Mezeri-fjellene hvor dere får en flott utsikt mot fjellet Ushba og Dolra-dalen. Dagen avsluttes i Becho hvor dere får middag og overnatter.Dag 3: Ushba-breen


Hvis dere kun ønsker å gå til fossefallet, så blir dette en forholdsvis lett dag. Men hvis dere blir med å gå helt til Ushba-breen, så blir det ganske hard. Turen blir 14 km lang, så dere vil være på tur hele dagen. Dere går opp til 2200 moh hvis dere går til fossefallet og 2700 moh hvis dere går til breen. Hvis det er ønskelig, kan deler av dagen tilbringes på hesteryggen. Dette kan i tilfelle ordnes samme dag. Overnatting i Becho.

Dag 4: Den tøffeste dagen


Dere går Guli-stien og ankommer Mestia innen kvelden. Middag og overnatting på gjestehuset.

Dag 5: Fridag


Denne dagen står åpen og dere kan besøke unike museer i Mestia, tilbringe dagen på Hatsvali skianlegg, rusle rundt det historiske distriktet i Mestia eller utforske de svanetiske tårnene.

Dag 6: Ny tur starter


Dere går fra Mestia til Jabeshi. Turen er 12 km lang og tar ca 6-7 timer. Turen starter på 1500 moh, går opp til 1900m og avsluttes på 1650m. Dere overnatter på gjestehus eller i leir i Jabeshi.

Dag 7: Jabeshi til Adishi


Stien går fra dalen Mulakhura til Adishischala. Den starter på 1656m, går til 2549m og ender på 2100. Turen tar ca 6 timer. Dere overnatter på gjestehus eller i leir.

Dag 8: Adishi til landsbyen Iprali i Kala-området


Turen starter på 2100m, går til Ckhutnieri-stien på 2700m og slutter på 1900m. Dere overnatter på gjestehus eller i leir.

Dag 9: Iprali til Ushguli

Dere går til Ckhutnieri-breen. Etterpå returnerer dere til Mestia i bil. Overnatting på gjestehus.


Dag 10: Avreise fra Svaneti