Nord Etiopia - 14 Dager Historie og natur

 

Disse to ukene tar deg med til de utrolige historiske kirkene og klostrene i Etiopia og du blir med på noen dager i de vakre Simien-fjellene.

 
 

Dag 1: Addis Ababa

Meet and greet og innsjekk på hotellet. Deretter litt sightseeing i Addis Ababa. Blant annet finner du Afrikas største marked i friluft, nasjonalmuseet som har fossiler fra menneskets spede begynnelse og på kvelden kan man se lokale danser og spise lokale retter.

Dag 2: Addis Ababa - Debre Markos

I dag ser vi 13 hundretalls-klosteret Debrelibanos og utforsker landskap som f.eks The Blue Nile Kløften.

Dag 3: Debre Markos - Bahirdar

Kanskje er Bahirdar Etiopias vakreste by, og den ligger flott til ved bredden av innsjøen Tana som er kilden til Nilen, verdens lengste elv.

Dag 4: Utflukt til øyenes kloster og kirker

I dag venter en båttur på Lake Tana, der besøker vi eldgamle kloster fra før 1400-tallet som ligger på øyene. Turen blir enda mer interessant når man følger med på topografien og besøker kaffeplantasjer.

Dag 5: Bahirdar - Gondar

Sightseeing i den historiske byen Gondar som ble grunnlagt av Kong Fasil på 1600-tallet . Vi besøker Fasils slott som forøvrig har utrolig arkitektur.

Dag 6: Gondar - Semien Mountain Nasjonalpark

Vi besøker 1600 tallskirken Debre Birhan Selase, så kjører vi mot Semienfjellene som har vært på UNESCOs world heritage liste siden 1978. Her kan vi se Etiopias høyeste fjell Ras Dashen. Her finner du også unike pattedyr som Geladabavianen, den Etiopiske ulven Walie Ibex og flere fugler.

Dag 7: SImienfjellene

Vi tar en rundtur i parken og ser på den fantastiske utsikten. Her er det gode muligheter for å gå en skikkelig tur i fjellet.

Dag 8: Simienfjellene - Axum via Tekezedalen

Vi kjører ned den vakre Tekezedalen slik at vi får den beste utsikten over de dramatiske fjellene.

Dag 9: Axum

I dag besøker vi en av de viktigste historiske destinasjonene i Etiopia. Obeliskene fra det 12 århundre er UNESCO World heritage, St Marry kirken og Zion hvor den originale “Paktens Ark” sies å være holdt i skjul. Om ettermiddagen kan vi se de arkeologiske stedene og Svømmebassenget til dronningen av Sheba.

Dag 10: Axum - Hawzien

Vi besøker det gamle tempelet i Yeha og de steinhugde kirkene i Tigray: Wukro Cherkos og Abrha We Atseba

Dag 11: Kjøretur til Mekele

På veien besøker vi gamle kirker som Abune yemata Guh og Abune Gebre Mikael.

Dag 12: Mekele - Lalibela

Etter vi har besøkt palasset til Keiser Johannes som nå er et museum kjører vi videre til Lalibela

Dag 13: Kirkebesøk i Lalibela

Lalibela har utrolige steinhugde kirker fra det 12-århundre. Hvis du besøker alle 11 kirkene har hver sin egen særegenhet arkitektonisk, men de er alle hugd ut av samme stein.

Dag 14: Hjemreise

Vi drar til flyplassen for å gjøre klart til din retur til Addis Ababa og videre hjem. Vi ønsker gjerne at du blir med på en avskjedsmiddag med de lokale vertene.