Cuba på ukjente stier – 21 dager

 

Dette er en rundtur på Cuba hvor du vil besøke steder utenfor allfarvei. Øst-Cuba er den delen av øya som er minst besøkt av turister. Nettopp derfor er det ekstra spennende å reise hit.

 
 

Turen begynner i Havanna etterfulgt av Grisebukta og Trinidad. Deretter går turen mot Camaguay og Bayamao. Sierra Maestra er fjellkjeden hvor Fidel gjemte seg. Dere besøker så klart dette området. Playa Santa Lucia går for å være en av Cubas beste strender. Santiago de Cuba er selvskreven når man reiser øst på Cuba, dette er musikken og dansens vugge. Deretter går turen  til Las Tunas som er en tradisjonell cubansk by hvor hverdagslivet preger bybildet. Cienfuegos og Santa Clara er naturlige stopp på veien tilbake mot Varadero hvor det legges til rette for noen dager på stranden før hjemreise.

 

Dag 1:

Ankomst i Havanna. Taxi og guide møter dere på flyplassen. Dere blir kjørt til et casa particular i Havanna sentrum eller gamlebyen. Denne dagen er fri til egen disposisjon. Men vi anbefaler en tur gatelangs bare for å nyte denne gamle metropolen med sitt historiske sus.

 

Dag 2:

Dagtid: Guidet gåtur i gamlebyen i Havanna. Med engelskspråklig guide.

 

Dag 3:

Dagtid: kjøretur med gammel amerikaner og besøk på tobakksfabrikk.
Kveldstid: Konsert på Casa de musica eller annen konsertarena.

 

Dag 4:

Avreise til Playa Larga. Innlosjering i casa på stranda.

 

Dag 5: 

Mulighet for snorkling/dykking på en nabostrand, samt besøke Cubas dypeste grotte med mulighet for å ta en dukkert.

 

Dag 6:

Avreise til Trinidad. Ca 2 timers reise. Innkvartering i Casa de Norge. Dagen til egen disposisjon.

 

Dag 7:

Dagtid: Etter en uke på Cuba har dere antagelig mange spørsmål om det cubanske samfunn. Vår guide vil gi deg svarene. «Trinidad without make-up» er en tur hvor du blir kjent med det moderne Cuba.
Kveldstid: Salsa-kurs med profesjonell instruktør i Casa de Norge

 

Dag 8:

Lei sykler og sykle langs den karibiske kyst. Fra fiskelandsbyen La Boca til Ancon som er en av Cubas flotteste strender.

 

Dag 9:

Vår guide tar dere med til naturreservatet Topes de Collantes hvor ulike stier tar dere med til fossefall, kaffeplantasjer, grotter og jungel. Dere overnatter på en øko farm i jungelen og nyter en tradisjonell cubansk middag. Inkludert i prisen.

 

Dag 10:

Retur til Trinidad.
Dagen er til egen disposisjon.

 

Dag 11:

Avreise til Camagüey. Innlosjering i casa particular.

 

Dag 12:

Dagen til egen disposisjon.

 

Dag 13:

Besøk på fantastiske Playa Santa Lucia.

 

Dag 14:

Avreise til nydelige Bayamo. Et sentrum med gamle flotte bygninger kombinert med jungel og elv skaper en by man kommer til å bli glad i.

 

Dag 15:

Avreise til Sierra Maestra. Fjellkjeden hvor Fidel og hans opprørere gjemte seg i sin tid. Du blir innlosjert på et casa particualar her.

 

Dag 16:

Avreise til Santiago de Cuba. Cubas nest største by og hjem til den cubanske dansen, son. Her er musikk og dans obligatoriske innslag.

 

Dag 17:

Dag til egen disposisjon.

 

Dag 18:

Avreise til autentiske Las Tunas. En sjarmerende by utenfor allfarvei. Her er du en av få turister og du vil oppleve Cuba på ekte.

 

Dag 19:

Avreise til Cienfuegos. En sjarmerende by langs kysten.

 

Dag 20:

Avreise til Varadero med stopp i Santa Clara. Besøk på revolusjonsplassen og mausoleet til Che. Innlosjering i Casa particular nær stranden.

 

Dag 21:

Dagen til egen disposisjon.

 

Dag 22:

Avreise til flyplassen.

 
 
CubaHåvard Utheim