Cuba for de eventyrlystne 14 Dager

 

Dette er en rundtur på Cuba hvor dere vil oppleve Cubas høydepunkter. Havana, Vinales, Grisebukta og Trinidad.

 
 

De første dagene nyter du Havannas historiske sus. Kjøretur i gammel amerikaner, besøk på sigarfabrikk og guidet gåtur i gamle Havanna. I Viñales vil du besøke et unikt landskap. Grotter, sigarplantasjer og røde jorder. Du kan låne sykler eller utforske området på hesteryggen. Etter et par dager går turen til Grisebukta. En lang kjøretur forbi sukkerplantasjer og cubansk landsbygd, før du lander i Playa Larga som er en liten perle i bukta. Her vil du utforske det karibiske hav og herlige solnedganger.

I Trinidad møter man brosteinsgater. Hest og kjerre er det vanligste fremkomstmiddelet. Mannen som selger brød vekker deg om morgenen og du vil danse salsa inn i de sene nattetimer. Dere møter en verden slik den var for 200 år siden.  Trinidad er fullspekket av mulige utflukter. Her blir du kjent med Cuba under overflaten. Deretter går turen til Cienfuegos. På veien stopper dere i El Nicho som er en nasjonalpark med jungel og vannfall. De siste nettene tilbringer du i Varadero. Nyt sol, hvit sand og turkis hav. 

 

Dag 1

Ankomst i Havanna. Taxi og guide møter dere på flyplassen. Dere blir kjørt til et casa particular i Havanna sentrum eller gamlebyen. Denne dagen er fri til egen disposisjon. Men vi anbefaler en tur gatelangs bare for å nyte denne gamle metropolen med sitt historiske sus.

Dag 2

Dagtid: Guidet gåtur i gamlebyen i Havanna med vår engelsk-språklig guide. Dere blir kjent med Havannas sjarmerende gamle gater og besøker en sigarfabrikk . Etterpå drar dere på kjøretur i en av de mange flotte gamle amerikanerne som preger bybilde. 

 

Dag 3 

Avreise til Viñales. Innlosjering i casa particular. 

 

Dag 4

Guiding i Vinales med engelsk språklig guide. Ridetur om ønskelig. 

 

Dag 5 

Avreise til Playa Larga. Innlosjering i casa på stranden.

 

Dag 6

Transport til en strand med snorkling og dere kan besøke Cubas dypeste grotte. 

 

Dag 7 

Transport til Trinidad. På veien stopper dere innom en krokodille farm og en hage for å se Cubas minste fugl; Honning zum zumen. Innlosjering i Casa de Norge. 

 

Dag 8:

Etter over en uke på Cuba har dere antagelig mange spørsmål om det cubanske samfunn. Vår engelsk-språklige guide gir deg svarene. «Trinidad without make-up» er en tur hvor du blir kjent med moderne Cuba. 

 

Dag 9: 

Tur til sukkermølledalen med vår guide. Bli kjent med historien til Trinidad. Historie og storslått natur går hånd i hånd her.

 

Dag 10: 

Kveldstid: 

Salsakurs i Casa de Norge. Etterpå er det konsert på Casa de Musica.

 

Dag 11:

Avreise til Cienfuegos med stopp i El Nicho. Herlig vannfall og jungel-idyll.

 

Dag 12:

Avreise til Varadero.

Innlosjering på casa particular nærme stranden. Cubas lengste og kanskje flotteste strand. Nyt de siste dagene her i fred og ro. 

 

Dag 13:

Dag til egen disposisjon.

 

Dag 14:

Avreise til flyplass.

Dette er kun et forslag og vi tilpasser programmet etter ønsker og behov.  

 
 
CubaHåvard UtheimKultur, Strand