Chile/Argentina - Lake District og Patagonia 22 dager

 

Denne turen går innom Lake District, Patagonia og til Ushuaia og Tierra del Fuego (Ildlandet) i Argentina. Dere får oppleve fantastisk natur, båtturer i fjorder og pingviner (!).

 
 

Dag 1: Oppmøte - fly til Castro (Chiloé) - bytur i Chiloé

En sjåfør kjører dere til flyplassen fra hotellet, eller om du kommer med fly vil vi hjelpe deg med å komme på flyet til Chiloé.

En lokal guide venter på dere på flyplassen i Chiloé for å kjøre dere til hotellet i Castro. På ettermiddagen får dere sett dere rundt i byen som er hovedstad på øya Chiloé, mens dere kjører innom de største attraksjonene.

 

Dag 2: Chiloé National Park

På vestsiden av øya ligger denne nasjonalparken med en fantastisk flora og fauna. Dere legger ut på en 2-timers gåtur bortover El Tepual-stien hvor dere går innom byen Chonchi og deres lokale kirke, innsjøen Huilinco og stranden i Cucao. Denne turen er ikke fysisk krevende.

 

Dag 3: Quinchao Island og Dalcahue.

Denne dagen krysser dere Dalcahue-kanalan over til legendarisk Quinchao Island og besøker landsbyene Curaco de Velez, Achao og Villa Quinchau. Dere besøker også byen Dalcahue og deres kjente håndverksmarked, den lokale kirken og Cocinerias som er deres tradisjonelle mathall.

 

Dag 4: Pingvinkoloniene i Puñihuil - transport til Puerto Montt og Puerto Varas.

Dere tar med dere bagasjen og flytter dere til nordsiden av Chiloe Island og stopper underveis i Ancud City, hvor dere besøker et gammel spansk fort og Foundation of Patrimonial Churches i Chiloe. Dere fortsetter til Puñihuil hvor tre ulike holmer er hjem til blant annet to pingvinarter, Mangellanic og Humboldt.

På ettermiddagen blir dere kjørt til hotellet i Puerto Varas.

 

Dag 5: Vulkanen Osorno, fossefallet Petrohué og innsjøen Todos Los Santos

Dere får se den aktive vulkanen Osorno, kjent for sin perfekt kjegleform, og det berømte, turkise fossefallet Petrohué - begge kjente landemerker i sør-Chile. Og dere besøker også strendene til den vakre innsjøen Todos Los Santos, som opprinner fra en isbre. I landsbyen Ensenada, som ligger ved foten av Osorno, nyter dere lunsj før dere fortsetter opp til skianlegget på vulkanen. Den slående utsikten vil være verdt turen.

Overnatting i Puerto Varas.

 

Dag 6-8: Ferge til Puerto Natales

Dere blir kjørt fra hotellet til fergen og deres fantastiske båttur gjennom chilenske fjorder og deres unike flora og maritime fauna.

Overnatting på fergen.

 

Dag 9: Ankomst Puerto Natales - transport båtterminal/hotell

Sjåføren venter på dere på kaien for å kjøre dere til hotellet. Dere kan dere sjekke inn, hvile og gå ut for å oppleve Puerto Natales på egen hånd.

 

Dag 10: Torres del Paine National Park og Milodon-hulen

Utflukten starter med et besøk til hulen Milodon 25 km utenfor Puerto Natales. Dere går i en halvtime før dere kommer inn til hulen, kjent for funnet av skinn og bein fra en førhistorisk slektning av dovendyret, kalt milodón.

Dere fortsetter mot Torres del Paine, som er kjent for de gigantiske granittformasjonene som har gitt parken navnet. I parken er det laguner med intense farger, snødekte fjell og et spennende dyreliv. Dere går til Salto Grande ved Paine River og etter lunsj dere fortsetter dere til Lake Gray hvor dere får en panoramautsikt mot isfjell og isbreer.

Overnatting i Puerto Natales.

 

Dag 11: Båttur til isbreene Serrano og Balmaceda

Denne turen er et must hvis du besøker Puerto Natales. Dere får her oppleve de fantastiske chilenske fjordene.

Dere reiser i båt gjennom fjorden Ultima Esperanza forbi fjell, fossefall og fantastisk fauna. Dere besøker isbreen Balmaceda og går opp til foten av isbreen Serrano. Turen ender med lunsj hvor dere får smake på en lokal rett, Magellanic lam, før dere fortsetter tilbake til Puerto Natales.

 

Dag 12: Transport fra hotell i Puerto Natales til hotell i Calafate

På morgenen kjører guiden dere mot grensen til Argentina. Dere venter en annen guide på dere og kjører dere til hotellet i Calafate, Argentina. Resten av dagen kan dere bruke på å utforske byen.

 

Dag 13: Isbreen Perito Moreno

Tidlig morgen blir dere plukket opp og kjørt til Perito Moreno, en veldig aktiv isbre på sørenden av Lake Argentino.

En av de mest tradisjonelle utfluktene til Perito Moreno er å dra med katamaran til den høyeste veggen av breen for å beundre storheten. Hvis dere vil kan dere gå på breen selv, ved hjelp av stegjern. Men den saktegåene katamaranen som går langs isen er en opplevelse i seg selv. Denne turen garanterer spektakulære opplevelser. Gruppen går opp til et utsiktspunkt hvor dere tilbringer 45 min for å se dere rundt før dere returnerer til hotellet i Calafate.

 

Dag 14: Fly til Ushuaia

Dere blir kjørt til flyplassen for å rekke flyet til Ushuaia. I Ushuaia venter en sjåfør på dere og kjører dere til hotellet. Dere sjekker inn og spiser lunsj før dere besøker byens hovedattraksjoner i en 90-min lang sightseeing med guide.

Overnatting in Ushuaia

 

Dag 15-18: Tierra del Fuego National Park

Dere får en skreddersydd opplevelse i Tierra del Fuego National Park hvor dere kan gå i deres eget tempo og utforske parken. Dere tilbringer en halv dag der. I motsetning til andre parker i denne delen av verden finnes det her skog helt ned til elvebredden, langs en del av Beagle Channel som heter Lapataia Bay. Etter turen og etter å ha spist lunsj, kjøres dere til båtterminalen for å gå ombord i Australis Cruiser Ship hvor dere fra første rad kan nyte enestående og vilt chilensk landskap.

Overnatting på båten.

 

Dag 19: Ankomst Punta Arenas - transport til hotellet

Denne dagen venter en sjåfør på dere på båtterminalen for å kjøre dere til hotellet.

 

Dag 20: Punta Arenas City Tour

Fargerike Punta Arenas er verdens sørligste kontinentale by, også kjent som “verdens ende”. Den ligger ved Magellanstredet.

Dere hentes på hotellet kl 10 og kjører gjennom torget Plazas de Armas, videre til Cerro de la Cruz for å se mot Magellanstredet og deretter til Municipal, en vakker kirkegård med hager og mausoleer.

Etterpå går turen til Ovejero Monument, besøker museet Nao Victoria og til slutt sjøsiden av byen hvor dere kan se en kopi av “Goleta Ancud”.

Etter turen og lunsj, kan dere fortsette turen for å oppdage byen på egenhånd, eller returnere til hotellet for å og slappe.

 

Dag 21: Ildlandet og kongepingvinger

Dere hentes mellom 7.30 og 8 for å dra til terminalen Tres Puentes. Ca kl 9 starter en 2-timers tur hvor dere krysser Magellanstredet. Dere ankommer landsbyen Bahia Chilota og kjører deretter i 20 min til Porvenir, den sørligste byen i Chile. Her besøker dere museet Fernando Cordero og Selknam Square. Omtrent kl 13 spiser dere lunsj på en rimelig restaurant. Turen fortsetter til Bahia Inutil for å møte en fantastisk gjeng med kongepingvinger. Kongepingvinen er den nest største av 18 arter verden over.

Etter besøker kjører dere ca 20 min tilbake til Punta Delgada-området og til slutt besøker dere San Gregoria Residence som er siste stopp. Dere ankommer Punta Arenas ca 21.30.

 

Dag 22: Fly til Santiago og videre hjem

Dere hentes på hotellet og kjøres til flyplassen og flyr til Santiago hvor dere kan bli kjørt videre til et hotell i Santiago, eller vente på neste fly hjem.