Chile - Rapa Nui, Påskeøya 6 Dager

 

Disse 6 dagene vil gi deg et dypere innblikk i Rapa Nui - Påskeøya. Du vil lære om lokal kultur, oppleve naturen og få inngående kjennskap til den mystiske og guddommelige øya.

 
 

Dag 1: Transport hotell/flyplass - fly til Påskeøya - transport flyplass/hotell

Guiden møter dere på hotellet for å ta dere med til flyplassen. Vel framme på Påskeøya vil dere bli møtt på flyplassen med en blomsterkrans i tråd med lokal polynesisk tradisjon. Husk at dere må betale en avgift når dere ankommer flyplassen. Prisen per dags dato er 664 kroner og gir deg adgang til øya. Husk å ha med kvittering/papirer på at dere har betalt når dere reiser rundt på øya.

Dere blir kjørt til hotellet hvor dere har ettermiddagen og kvelden fri til å slappe av og nyte hotellet og området rundt.

 

Dag 2: Moai Monuments-omvisning

Kl 9.30 møter guiden dere på hotellet. Vi besøker Tahai, Ahu Akahanga og Ahu Tongariki. Vi tar også turen til Rano Raraku og Ahu Te Pito Kura. Til slutt slapper vi av med palmesus, hvite strender og turkist hav på Anakena Beach hvor vi kan se flotte Ahu Nau Nau.

På ettermiddagen returnerer dere til hotellet hvor dere kan slappe av.

 

Dag 3: Sykkeltur rundt Rapa Nui

Kl 08.30 henter guiden dere på hotellet. Dere tilbringer dagen med å sykle rundt til noen av øyas mest spesielle severdigheter, blant annet Puna Pau, Ahu Tahira i Vinapu og Rano Kau. Dere besøker landsbyen Orongo og Ahu Akivi samt Ana Te Pahu, også kalt Bananhulen.

 

Dag 4: Gåtur på nordsiden av Påskeøya - stjernekikking

Kl 9 henter guiden dere og sammen kjører dere til nordkysten av øya for å starte turen. Denne delen av øya er for det meste urørt. Det finnes en rekke falne moaier strødd langs denne siden og det er fantastisk å ta inn over seg denne stille og isolerte delen av øya. På denne turen besøker dere Hanga o Teo, Anakena-stranden, Ahu Maitaki Te Moa, Ahu Vai Mata, Ana Nga Heu og Papa Te Kena.

Kl 20 møter guiden dere på hotellet for å dra ut og se på stjernene. Dere drar til de beste utkikkspunktene på øya, som er en av de mest avsidesliggende øyene i verden, og ser på nattehimmelen mens dere lærer om grunnleggende astronomi, lokale polynesiske sagn, navigasjonsteknikker, etc. Lær om galakser, stjerner og planeter før dere drar til Anakena-stranden hvor dere har muligheten til å ta spektakulære bilder av stjernehimmelen, med en moai i forgrunnen. Dere får også varm sjokolade og en bit poʻe, lokalt bananbrød.

Grunnet skyer, regn eller sterk vind, finnes det alltid en mulighet for at turen kan bli avlyst. Vi forbeholder oss retten til å utsette eller avlyse turer når omgivelsene ikke ligger til rette for de. I de tilfellene vil vi selvfølgelig gi dere pengene tilbake.

 

Dag 5: Dykking og middag m/show

Avhengig av når dere foretrekker, kan dere velge å dykke enten på morgenen eller på ettermiddagen. “Diving baptism” er en aktivitet for de uten dykkesertifikat eller dykkeerfaring.

Dere starter med en introduksjon på ca 20 minutter hvor instruktørene forklarer det grunnleggende dere trenger å kunne for å få en morsom og trygg opplevelse. Etterpå går en og en under vann med hver sin instruktør på max 12 meters dyp i ca 30 minutter. Så dere vil hele tiden ha en som passer på dere og sørger for at dere får en positiv opplevelse. Dere besøker en av tre dykkeområder hvor dere finner vakre koraller full av fargerike fisker, og hvis dere er heldig ser dere også skilpadder.

Mellom 19.30 og 20 hentes dere på hotellet og blir kjørt til en restaurant hvor dere spiser middag og får oppleve lokal dans og musikk.

 

Dag 6: Transport hotell/flyplass - fly til Santiago - transport flyplass/hotell

Dere kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Santiago. På flyplassen i Santiago møtes dere av en sjåfør som tar dere med til hotellet.

 
 
ChileHåvard UtheimPåskeøya