Chile - 5 Dager i Atacama Ørkenen

 

5 dager i Atacama-ørkenen du aldri vil glemme. Stjerner, sand, varme kilder og saltlandskap. Turen kan lett sys inn som en del av en lengre ferie.

 
 

Dag 1: Transport hotell i Santiago/flyplass - fly til Calama - flyplass/hotell i San Pedro de Atacama

Dere blir hentet på flyplassen i Calama ca kl 14 og kjørt til hotellet. Dere har ettermiddagen fri til å nyte hotellet og byen.  

 

DAG 2: ATACAMA FLAT SALT TOUR på formiddagen – CEJAR FLOATING LAGOON TOUR på ettermiddagen

Kl 8 vil vår lokale guide plukke deg opp for et besøk til et av Atacama-ørkenens mest typiske landskap.

På denne ekspedisjonen vil vi besøke:

  • Toconao (Kunza “Lost Corner”)

  • Quebrada de Jerez

  • Laguna Chaxa located in Sector Soncor Flamenco National Reserve

Dere returnerer til byen hvor dere spiser lunsj.

Kl 15 drar dere til Cejar Lagoon for en avslappende opplevelse.

Saltsletten i Atacama er den største saltforekomsten i Chile. Midt i ligger Laguna Cejar hvor du kan ta et avslappende bad i det turkise vannet og hvor det høye saltinnholdet gjør at du flyter. Etterpå drar vi til Laguna Tebenquinche hvor vi får en aperitif og kan nyte bildet av Andesfjellene i vannet.

 

Dag 3: Varmekildene i Puritama på formiddagen - Moon Valley Tour på ettermiddagen

Kl 9 venter guiden på deg på hotellet for å ta deg med på Puritama Hotsprings Tour.

Puritama er 8 vannmasser med en temperatur på mellom 25 og 30 °C. Vannet, som befinner seg midt i verdens tørreste ørken, har medisinske og terapeutiske egenskaper og dette vil være en totalt revitaliserende opplevelse.

Dere blir deretter kjørt til sentrum hvor dere kan spise lunsj mens dere venter på at Moon Valley Tour skal starte kl 16.

Moon Valley er et ørkenlandskap, et geomorfologisk under. Våre forfedre kalte det Las Salinas, ellers også kjent som Valle de la Luna, et slående vakkert landskap som ligner et månelandskap.

 

Dag 4: TATIO GEYSERS TOUR.

Kl 5 neste morgen vil vår guide vente på deg på hotellet og ta deg med på Tatio Geysers Tour.

Tatio betyr “gråtende bestefar” og er det høyeste geysir-området i verden. Det er den største samlingen av geysirer på den sørlige halvkule og den tredje største i verden, etter Yellowstone (USA) og Dolina Giezerow (Russland).

Disse geysirene er på sitt mest imponerende mellom kl 6-7 på morgenen. På vei tilbake kan vi observere fauna som vicuña, lama, nandu, viscacha og flora som kjempekaktus, Ilareta, coiron etc. Vi besøker også den lille byen Machuca hvor lokalbefolkningen er kjent for sin osteproduksjon. Machuca er like ved Laguna Salada, et fantastisk landskap med  flamingoer, ender og måker.

PS. Denne turen har noen restriksjoner for gravide, barn under 12 år og de med hypertensjon

Dere blir deretter kjørt til sentrum hvor dere kan spise lunsj. Om ønskelig kan vi legge inn en Stargazing Tour på kvelden. Denne er selvsagt væravhengig.

 

DAG 5: TRANSPORT HOTELL/FLYPLASS - FLY TIL SANTIAGO

Avhengig av når flyet deres går, hentes dere på hotellet og kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Santiago. Dere kan bli kjørt fra flyplassen til hotellet i Santiago, eller vente på flyplassen på returen hjem.

 
 
ChileHåvard UtheimAtacama