Chile - Påskeøya fra Santiago 4 Dager

 

Dette er 4 innholdsrike dager på mytiske Påskeøya - Rapa Nui. Dere flyr fra Santiago til denne fantastiske øya og opplever det beste dette polynesiske paradiset har å by på. 

 
 

Dag 1: FLY TIL PÅSKEØYA - TRANSPORT FLYPLASS/HOTELL

Guiden møter dere på hotellet kl 06 for å ta dere med til flyplassen. Dere er framme på Påskeøya ca 13.30 hvor dere blir møtt med en blomsterkrans i tråd med lokal polynesisk tradisjon. Husk at dere må betale en avgift når dere ankommer flyplassen. Prisen per dags dato er 664 kroner og gir deg adgang til øya. Husk å ha med kvittering/papirer på at dere har betalt når dere reiser rundt på øya.

Dere blir kjørt til hotellet hvor dere har ettermiddagen og kvelden fri til å slappe av og nyte hotellet og området rundt.

 

DAG 2: HISTORIc pathways tour OG MIDDAG MED SHOW

Kl 10 vil vår guide plukke deg opp før Historic Pathways Tour:

Bli med og se noen av Påskeøyas historiske perler med stopp på flere av de viktigste severdighetene. Første stopp er Puna Pau, steinbruddet hvor de lagde de berømte “hattene” til moaiene, deretter drar dere til Ahu Tahira i Vinapu hvor dere kan se noe av den mest avanserte rapanuiske arkitekturen som finnes og konstruksjoner som er påfallende like inkaenes verk i Sør-Amerika. Og nyt den fantastiske utsikten Rano Kau, en utdødd vulkan som har et eget økosystem og er det største vulkankrateret på øya.

Opplev den høytliggende landsbyen Orongo, og lær om betydningen av The Birdman Cult. Føl vinden i ansiktet på toppen av klippen, og oppdag historien om Tangata manu og mytologien som vokste frem i skyggen av de forlatte moaiene.

Avslutt dagen med et besøk til Ahu Akivi, de kjente sju moaiene som står vendt ut mot havet og utforsk det store og unike hulesystemet Ana Te Pahu, også kjent som Bananhulen.

Lunsj er ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe lunsj på en liten restaurant i Hanga Roa midtveis i turen. Varighet: ca 7 timer.

På kvelden vil vår guide plukke deg opp mellom 19.30 og 20 for middag og et show med mat, dans og musikk som er typiske for øya.

 

Dag 3: MOAI MONUMENTS-TUR

Klokka 10 vil vår guide plukke deg opp for en Moai Monuments-tur.

Vi starter med å besøke ahu-plattformene på Tahai, hvor morgensola vekker til live moaien som ser utover den restaurerte, urgamle landsbyen til Rapanui-folket. Stå i ærefrykt foran restaurerte Ahu Tongariki hvor 15 steingiganter står vakt, og får alle i nærheten til å føle seg som dverger.

Tilbring brorparten av ettermiddagen med å fordøye storheten til moaien som står halvveis opp av jorda ved Rano Raraku, vulkankrateret som var steinbruddet og fødestedet til disse enorme figurene.

Avslutt dagen med palmesus, turkis vann og hvite strender på Anakena-stranden og se opp på de postmoderne moaiene på vakre Ahu Nau Nau. Det er mulig å kjøpe forfriskninger og snacks på en kafe i Rano Raraku. Varighet: 7 timer. Dere vil ha resten av dagen fri.

 

DAG 4: FLY TIL SANTIAGO - TRANSPORT FLYPLASS/HOTELL

Kl 10 vil vår lokale guide plukke deg opp for å dra til Easter Island Airport. I det du ankommer flyplassen i Santiago (ca kl 19.30), vil guiden kjøre deg til hotellet ditt.