Chile: 4 Dager med mat og vin

 

Opplev smakene, luktene, fargene og lydene av chilensk mat; fra havets frukter til de beste viner, og lær om historien og kulturen til det chilenske kjøkken. Turen inkluderer Central Valley, Valparaiso, Santiago, vingårder, kystbyer.

 
 

Smak på førsteklasses vin (både tradisjonell og økologisk) og dere får også et kokkekurs med en chilensk kokk. Dere blir underholdt av lokal musikk og dans mens dere nyter utsikten av de majestetiske Andesfjellene.

 

Dag 1: Transport Santiago/hotell - gourmetmat i Santiago

Sjåføren venter på dere i ankomsthallen for å kjøre dere til hotellet så dere kan legge igjen bagasjen for deretter å besøke Lastarria og Bellas Artes nabolagene og spise lunsj der. Etterpå, ca kl 14, møter vår kokk/guide dere på hotellet og tar dere med til La Vega Central, det mest populære frukt-og grønnsaksmarkedet i Santiago, hvor dere kjøper ingrediensene dere trenger til kokkekurset. Dere fortsetter til den tradisjonsrike Piojera-baren hvor dere får smake på den berømte Terremoto (chilensk drink med alkohol).

Deretter besøker dere Central Market hvor dere kjøper fersk fisk og sjømat. Dere besøker flere attraksjoner i Santiago før dere drar hjem til kokken hvor dere lærer mer om chilensk mat. Dere tilbereder et 4-retters måltid og plukker ut utsøkt vin som passer til hver av rettene. Etter middag følger guiden dere tilbake til hotellet så dere kan slappe av, eller gå ut for å oppleve Santiagos natteliv.

 

Dag 2: Gåtur i Anderfjellene - Maipo Valley Wine Tou

Kl 9 venter guiden på dere på hotellet for å ta dere med til Andesfjellene. Dere drar mot sørøst hvor deres inngang til fjellkjeden er dalen Cajón del Maipo. Herfra går dere i ca 90 minutter med fantastisk flora og fauna og turen ender ved et vakkert fossefall. Etterpå kjører dere langs elven til byen Pirque hvor dere stopper ved den tradisjonsrike restauranten La Vaquita Echá. Her spiser dere lunsj og blir underholdt av musikere og dansere. Avslutningsvis besøker dere den berømte vingården Concha y Toro eller Santa Rita, hvor dere får en omvisning, en innføring i historien og muligheten til å smake på noen av deres beste viner - sammen med et fat med ost og tørket frukt.

Dere blir deretter kjørt til hotellet. Guiden gir dere gjerne tips til gode restauranter i nærheten, i tilfelle dere ønsker å gå ut for å spise.

 

Dag 3: Valparaìso og Viña del Mar - Casablanca Valley økologisk vintur

Guiden venter på dere på hotellet kl 9 for å kjøre dere til Valparaìso, også kalt Stillehavets juvel. Byen er kjent for et fantastisk kultur- og byliv. Dere besøker de største attraksjonene og får sett noe av byen imponerende gatekunst. Dere lærer om byens historie og besøker huset til poeten Pablo Neruda. Etterpå besøker dere Viña del Mar, med sine blomster og strender, og spiser lunsj på en av de lokale sjømatrestaurantene.

På vei tilbake til Santiago stopper dere ved Casablanca Valley som er kjent for sin kvalitetsvin, spesielt blant hvite viner som Sauvignon Blanc og Chardonnay. Dere besøker den økologiske vingården Emiliana og lærer om biodynamisk produksjon. Dere får smake på deres beste viner sammen med litt ost, sjokolade og nøtter.

Dere rekker å slappe av på hotellet en stund før dere møter guiden ved resepsjonen kl 20. Sammen drar dere til restauranten Bali Hai hvor dere får typisk polynesisk mat mens dere blir underholdt av musikk og dans fra Påskeøya (Rapa Nui). Guiden følger dere tilbake til hotellet etter middag.

 

Dag 4: Transport hotell/flyplass

Sjåføren venter på dere på hotellet for å kjøre dere til flyplassen og deres retur hjem.