Chile på sitt absolutt beste 16 Dager

 

Denne turen gir deg det beste av Chile, inkludert Atacama-ørkenen, Påskeøya, Patagonia og Santiagos vindistrikt

 
 

Dag 1: Ankomst - Santiago City halvdags Tour

Hvis dere ankommer tidlig nok, vil den første dagen inkludere en halvdags tur rundt i Santiago.

Guiden på dere i ankomsthallen for å ønske dere velkommen til Chile og ta dere med til hotellet hvor dere kan legge fra dere bagasjen.

Kl 12 tar guiden dere med for å spise lunsj før dere starter en 4-timers rundtur hvor dere får et innblikk i hvordan byen ble grunnlagt og hvordan det er å bo i denne vakre hovedstaden. Vi besøker sentrum, Santa Lucia-høyden, regjeringspalasset La Moneda, La Constitución, Main Square, katedralen, den gamle kongressen, Central Market samt ulike nabolag.

 

Dag 2: Fly til Atacama - Moon Valley Tour

Avhengig av når dere skal reise, vil guiden møte dere på hotellet for å ta dere med til flyplassen og deres avgang til Atacama-ørkenen

Dere hentes på Calama-flyplassen og blir kjørt til hotellet. På kvelden besøker vi Moon Valley.

Det ligger i ørkenen og er et geomorfologisk under. Før kjent som “Las Salinas”, nå kjent verden over som Valle de la Luna (Valley Moon). Det vakre landskapet ligner på månelandskapet, derav navnet.

 

Dag 3: Atacamas saltsletter - Cejar flytende lagune

Dere hentes kl 8 for å besøke et av de mest typiske landskapene i Atacama-ørkenen.

Vi besøker:

  • Toconao

  • Quebrada de Jerez

  • Laguna Chaxa i Sector Soncor Flamenco National Reserve

Dere kjøres så inn til byen hvor dere spiser lunsj (ikke inkludert).

Kl 15 drar vi til Cejar-lagunen for en avslappende opplevelse.

Etterpå besøker vi Ojos de Salar og avslutter dagen med en tur innom Laguna Tebenquinche.

 

Dag 4: Tatio Geysers Tour og Puritama varme kilder

Kl 05 hentes dere for en tur til Tatio-geysirene som er det tredje største geysir-feltet i verden, etter Yellowstone (US) og Dolina Giezerow (Russland).

Geysirene er på sitt flotteste mellom 06 og 07 og derfor starter vi dagen tidlig. På tilbaketuren kan man oppleve fantastisk flora og fauna, som kjempekaktuser og lamaer. Vi besøker også den lille landsbyen Machuca, hvor befolkningen er kjent for sin osteproduksjon. Vi avslutter med et besøk til varmekildene i Puritama. De holder en temperatur på 25-30 grader og det behagelige vannet sies å ha medisinske og terapeutiske egenskaper.

 

Dag 5: Fly til Santiago

Avhengig av når deres retur er, vil guiden hente dere for å dra til flyplassen og dere fly tilbake til Santiago. En sjåfør kjører dere deretter fra flyplassen i Santiago til hotellet hvor dere har resten av dagen til å nyte byen eller slappe av på hotellet.

 

Dag 6: Valparaíso og Viña del Mar med Casablanca Wine Tour

På morgenen møter guiden dere på hotellet og sammen drar dere i retning Stillehavet. Første stopp er Casablanca Valley kjent for sin vinproduksjon, spesielt av hvite viner.

Dere besøker vingården Emiliana, kjent som en av de viktigste økologiske biodynamiske vingårdene i Chile. Etter omvisningen smaker vi på et utvalg viner.

Så fortsetter turen til Valparaíso, en smeltedigel med en interessant historie og et rikt kulturliv. Nord for byen ligger strandbyen Viña del Mar, som dere også bruker tid i. Til slutt nyter vi utsikten mot Stillehavet mens vi inntar et bedre måltid sjømat.

 

Dag 7: Fly til Påskeøya

Avhengig av når flyavgangen, vil guiden møte dere på hotellet for ta dere med til flyplassen og deres avgang til Påskeøya.  

Dere tas imot på flyplassen med en blomsterkrans i tråd med polynesisk tradisjon. Deretter kjøres dere til hotellet hvor dere har ettermiddagen fri til å spise lunsj, slappe av og nyte hotellet.

Husk at dere ved ankomst på flyplassen må betale en avgift for å kunne besøke Påskeøya. Per dags dato ligger den på like under 700 norske kroner (må betales kontant og er ikke inkludert).

 

Dag 8: Historic Pathways Tour.

Kl 10 vil vår guide plukke deg opp før Historic Pathways Tour:

Bli med og se noen av Påskeøyas historiske perler med stopp på flere av de viktigste severdighetene. Første stopp er Puna Pau, steinbruddet hvor de lagde de berømte “hattene” til moaiene, deretter drar dere til Ahu Tahira i Vinapu hvor dere kan se noe av den mest avanserte rapanuiske arkitekturen som finnes og konstruksjoner som er påfallende like inkaenes verk i Sør-Amerika. Og nyt den fantastiske utsikten Rano Kau, en utdødd vulkan som har et eget økosystem og er det største vulkankrateret på øya.

Opplev den høytliggende landsbyen Orongo, og lær om betydningen av The Birdman Cult. Føl vinden i ansiktet på toppen av klippen, og oppdag historien om Tangata manu og mytologien som vokste frem i skyggen av de forlatte moaiene.

Avslutt dagen med et besøk til Ahu Akivi, de kjente sju moaiene som står vendt ut mot havet og utforsk det store og unike hulesystemet Ana Te Pahu, også kjent som Bananhulen.

 

Dag 9: MOAI MONUMENTS-TUR med middag og polynesisk show

Klokka 10 vil vår guide plukke deg opp for en Moai Monuments-tur.

Vi starter med å besøke ahu-plattformene på Tahai, hvor morgensola vekker til live moaien som ser utover den restaurerte, urgamle landsbyen til Rapanui-folket. Stå i ærefrykt foran restaurerte Ahu Tongariki hvor 15 steingiganter står vakt, og får alle i nærheten til å føle seg som dverger.

Tilbring brorparten av ettermiddagen med å fordøye storheten til moaien som står halvveis opp av jorda ved Rano Raraku, vulkankrateret som var steinbruddet og fødestedet til disse enorme figurene.

Avslutt dagen med palmesus, turkis vann og hvite strender på Anakena-stranden og se opp på de postmoderne moaiene på vakre Ahu Nau Nau.

Mellom 19.45 og 20 plukkes dere opp på hotellet og kjøres til en lokal restaurant hvor dere får lokal mat med polynesisk musikk og dans.

 

Dag 10: FLY TIL SANTIAGO

Avhengig av din flyavgang vil vår lokale guide plukke deg opp for å dra til Easter Island Airport. Idet du ankommer flyplassen i Santiago vil vår guide kjøre deg til hotellet ditt.

 

Dag 11: Maipo Wine Tour og besøk hos chilensk ranch

På morgenen venter guiden på deg på hotellet for å starte denne dagen som inkluderer vin, tradisjonsrik mat og chilenske tradisjoner.

Maipo Valley er kjent for sine røde viner, spesielt Cabernet Sauvignon og Carménère. Vi besøker Viña Santa Rita, en veldig viktig vingård, også internasjonalt. Dere lærer om produksjonen og smaker på et utvalg viner.

Etterpå reiser dere til Pirque for å besøke en chilensk ranch hvor dere får demonstrert hestenes ferdigheter. Deretter nyter dere et godt måltid med musikk og dans før dere returnerer til hotellet.  

 

Dag 12: Transport hotell/flyplass - fly til Punta Arenas - transport flyplass/hotell

Avhengig av når flyet deres går, møter guiden dere på hotellet for å kjøre dere til flyplassen og deres avgang til Puerto Natales. Ved ankomst venter en sjåfør på dere for å kjøre dere til hotellet hvor dere kan sjekke inn, slappe av eller gå ut for å oppleve Puerto Natales på egenhånd.

 

Dag 13: TORRES DEL PAINE NATIONAL PARK OG MILODÓN CAVE.

Utflukten starter med et besøk til Milodón Cave like nord for Puerto Natales. En halvtimes gåtur fører dere inn i hulen hvor man har funnet både hud og bein fra milodon, et førhistorisk dovendyr, i tillegg til sabeltanntiger og panter.  

Turen fortsetter mot Numerous Estancias, fra bratt landskap til skog. Torres del Paine er kjent for fjellmassiv som gjennom årene har blitt formet av isbreer. Her får dere oppleve fantastiske farger, fjell dekket av is og som også har en innholdsrik fauna.

Videre går dere 15 minutter inn til Salto Grande ved Paine River. Etter lunsj her fortsetter dere til Lake Gray hvor dere vil ha en panoramautsikt over isfjell og isbreer. Dere går enten samme ruten tilbake til Puerto Natales, eller via veien som grenser til elvene Toro, Porteño og Sofia.

 

Dag 14: TUR TIL SERRANO OG BALMACEDA ISBREENE.

Denne turen er en must hvis du besøker Puerto Natales. På denne turen får du oppleve fantastiske fjorder.

Vi reiser via båt til Balmaceda og Serrano isbreene, gjennom Ultima Esperanza fjorden hvor vi kan se fantastiske fjell, fossefall, vakre eiendommer og patagonisk fauna.

Vi besøker Balmaceda isbreen og går gjennom flotte skoger opp mot foten av Serrano isbreen.

Turen avsluttes med lunsj, hvor du får servert den lokale spesialiteten Magellanisk lam, før vi drar tilbake til Puerto Natales.

 

Dag 15: Fly til Santiago

Dere kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Santiago. På flyplassen i Santiago møtes dere av en sjåfør som tar dere med til hotellet. Resten av dagen står dere fri til å nyte Santiago på egenhånd eller slappe av på hotellet.

 

Dag 16: Hjemreise

Avhengig av når flyet deres går, vil guide vente på deg på hotellet for å kjøre deg til flyplassen i Santiago og din retur hjem.