14 dagers Nevado Ojos Del Salado-ekspedisjon

 

Ojos Del Salado, 6893 m, er den den høyeste toppen i Chile og den høyeste, aktive vulkanen i verden. Derfor er den godt kjent blant fjellklatrere verden over. Sjekk hvilke datoer vi har tur.

 
 

Dag 1: Copiapó flyplass/hotell - hotell

Dere hentes på flyplassen og tas med til hotellet hvor dere får snakket med guiden for å avdekke enhver bekymring og spurt alle spørsmål dere måtte ha. Guiden sjekker også utstyret deres og at alt er klart.

 

Dag 2: Copiapó/Valle Chico

Dere drar i retning Valle Chico for å sette opp den første leiren. Stedet er et perfekt utgangspunkt for turen fordi det har den ideelle høyden for å starte akklimatiseringsprosessen.

 

Dag 3: Valle Chico/Laguna Santa Rosa/gåtur

Denne dager sette dere opp den andre leiren rundt 3700 meter for å holde akklimatiseringen i rute, noe som er avgjørende for denne turen. Dere går en forholdsvis lett tur langs elvebredden av Laguna Santa Rosa for å få kroppen vant til høyden.

 

Dag 4: Gå opp Mt 7 Hermanas (4700m)

Denne dagen foretar dere den første bestigningen, til 7 Hermanas på 4700 meter.

 

Dag 5: Laguna Santa Rosa/Laguna Verde

Denne dagen avslutter dere første steg av ekspedisjonen. Dere setter kursen mot Laguna Verde hvor dere setter opp base camp, slapper av resten av dagen og gjør dere klare for de neste dagene.

 

Dag 6: Laguna Verde/gå opp Mulas Muertas (5600m)

Denne dagen får kroppene deres testet seg. Dere tester ut hvordan kroppen takler mangelen på oksygen når dere går opp til 5600 meter og så returnerer til Laguna Verde for å sove.

 

Dag 7: Laguna Verde/San Francisco eller Vicuña (6100m)

For å kunne fortsette ekspedisjonen, går dere denne dagen opp til 6000 meter og følger med på hvordan kroppen tåler det. Dere kan velge mellom Mt San Francisco eller Mt. Vicuñas, begge er over 6000 meter.

 

Dag 8: Laguna Verde/Refuge Atacama

Dette er den siste dagen dere kan ta i bruk firehjulstrekkeren. Dere får transportert utstyret til Refuge Atacama og derfra må dere måtte jobbe hardere.

 

Dag 9: Refuge Atacama/Refuge Tejos/Refuge Atacama

Hver og en må bære sitt eget utstyr i tillegg til noe av det felles utstyret når dere setter kurs mot Refuge Tejos for å forberede den siste leiren samtidig med at dere fortsetter arbeidet med akklimatiseringsprosessen. Ved leiren kan dere slappe av, legge igjen utstyret, og deretter gå tilbake til Refuge Atacama for å sove.

 

Dag 10: Refuge Atacama/Refuge Tejos

Dere bærer det siste av utstyret til Refuge Tejos. Denne ganger tilbringer dere natten der. Siden dere allerede har fraktet mesteparten av utstyret dagen i forveien, sparer dere nå en god del energi til neste dag som uten tvil er den viktigste dagen av ekspedisjonen.

 

Dag 11: Refuge Tejos/gå opp Ojos Del Salado/Refuge Atacama

Dere starter tidlig morgen for å klare toppen av Ojos Del Salado (6893m). Denne dagen får vi sett hvordan alt det tunge arbeidet endelig kan komme til sin rett når dere skal nå toppen av dette veldig krevende fjellet. Dette vil uten tvil være den tøffeste dagen. Dere skal opp 1000 høydemeter, krysse en isbre, fjellklatre, nå toppen, gå ned igjen og bære utstyret tilbake til Refuge Atacama på en og samme dag.

 

Dag 12: Ekstra dag

Denne dagen tilpasses, evt forsinkelse eller bare rett og slett hvile.

 

Dag 13: Refuge Atacama/hotell i Copiapó

Dette er siste dagen i Parque Nevado de Tres Cruces-området. Dere pakker sammen og setter rolig kursen mot Copiapó, etter å ha nådd toppen av denne giganten dere nå etterlater dere.

 

Dag 14: Hotel/flyplass/turen avsluttes

Hele gruppen kjøres til flyplassen.

 

Den beskrevne reiseplanen er en retningslinje. Vær obs på at endringer kan forekomme under ekspedisjonen grunnet værutfordringer. Hvis ekspedisjonen trues av vær som feks snøstormer med intens kulde, eller utfordringer med akklimatiseringen av en av ekspedisjonsmedlemmene, har sjefsguiden plikt til å begrense eller til og med avslutte ekspedisjonen om nødvendig. Dette understrekes for at dere skal være klar over at hvis noe skjer, så er det viktig at dere forstår og fullt ut samarbeider med guiden, siden enhver feil eller for sen beslutning kan få fatale følger.

Åpen ekspedisjon: denne ekspedisjonen er en åpen gruppe. Gruppen vil bestå av min 2 og max 12 medlemmer pluss guider.

Fastsatte datoer:

 • 18. november 2018

 • 16. desember 2018

 • 23. desember 2018

 • 27. januar 2019

 • 17. februar 2019

 • 24. februar 2019

 • 10. mars 2019

 • 24. mars 2019

 

Fakta:

 • Programlengde: 14 dager

 • Høyde: 6893 m/22615 ft

 • Sted: Copiapó, Chile

 • Høydemeter: 2500 m/8200 ft fra Laguna Verde

 • Sesong: fra november til mars

 • Vanskelighetsgrad: Dette er ikke en teknisk rute, den er men fysisk utfordrende. Den krever stegjern og isøks

 • Første til å nå toppen: Justin Wojsznis og Jan Szczepanski (PL) i 1937

 • Ekspedisjonsgruppe: min 2 og max 12 + guider he