Chile - Pingviner og Moaier 14 Dager

 

Denne turen går til Påskeøya, Santiago, Valparaiso, Patagonia og Tierra Del Fuego

 
 

Dag 1: Ankomst i Santiago

På morgenen venter guiden på dere i ankomsthallen for å ønske dere velkommen til Chile og kjøre dere til hotellet hvor dere kan legge fra dere bagasjen. Vi satser på at dere ankommer såpass tidlig at vi kan inkludere en halvdags rundtur i Santiago.

Kl 12 henter guiden dere på hotellet for å spise lunsj før dere starter byturen.

Santiago City Tour halv dag: Vil du vite hvordan Santiago ble grunnlagt og hvordan livet arter seg i hovedstaden? Denne halvdagsturen gir deg en introduksjon til vakre Santiago.

 

Dag 2: Fly til Påskeøya

Guiden møter dere på hotellet for å ta dere med til flyplassen. Omtrent kl 13.30 lokal tid vil noen møte dere på flyplassen med en blomsterkrans i tråd med lokal polynesisk tradisjon. Etter ankomst på hotellet har dere ettermiddagen fri til å spise lunsj, slappe av og nyte hotellet. Husk at dere må betale en avgift når dere ankommer flyplassen på Påskeøya. Prisen per dags dato er 664 kroner og gir deg adgang til øya.

 

Dag 3: Historic Pathways Tour

Kl 10 møter guiden dere på hotellet. Denne dagen vil dere tilbringe ved flere betydelige severdigheter, blant annet Puna Pau, Ahu Tahira i Vinapu og Rano Kau. Dere besøker landsbyen Orongo og Ahu Akivi samt Ana Te Pahu, også kalt Bananhulen.

 

Dag 4: Moai Monuments Tour og polynesisk middag m/show

Kl 10 møter guiden dere på hotellet. Vi besøker Tahai, Ahu Akahanga og Ahu Tongariki. Vi tar også turen til Rano Raraku og Ahu Te Pito Kura. Til slutt slapper vi av med palmesus, hvite strender og turkist hav på Anakena Beach hvor vi kan se flotte Ahu Nau Nau.

Mellom 19.45 og 20 plukkes dere opp på hotellet før middag hvor dere kan nyte lokal mat, musikk og dans.

 

Dag 5: Fly til Santiago

Dere hentes på hotellet og kjøres til flyplassen for å dra tilbake til Santiago. På flyplassen i Santiago møtes dere av en sjåfør som vil kjøre dere til hotellet. Resten av dagen står dere fri til å se dere om i byen eller slappe av på hotellet.

 

Dag 6: Valparaiso og Viña del Mar med Casablanca Wine Tour

På morgenen møter guiden deg på hotellet før dere kjører mot første stopp som er Casablanca Valley, kjent for sin vinproduksjon av spesielt hvite viner. Dere besøker blant annet Emiliana Vineyards, en kjent biodynamisk vingård hvor dere vil lære mer om denne prosessen samt smake på utvalgte viner.

Etterpå kjører dere videre til Valparaíso City.

Valparaíso er rik på kultur og havnet i 2003 på UNESCOs verdensarvliste. Dere besøker flere viktige områder i byen og avslutter med et nydelig måltid på en av de lokale sjømatrestaurantene hvor dere kan nyte en fantastisk utsikt mot havet.

 

Dag 7: Fly til Punta Arenas

Guiden henter dere på hotellet og kjører dere til flyplassen for flyet. Vel fremme blir dere møtt på flyplassen av en guide som vil kjøre dere til Puerto Natales City hvor dere kan pakke ut og slappe av på hotellet, eller utforske byen på egenhånd.

 

Dag 8: Torres Del Paine National Park og Milodón Cave.

Utflukten starter med et besøk til Milodón Cave like nord for Puerto Natales. En halvtimes gåtur fører dere inn i hulen hvor man har funnet både hud og bein fra milodon, et førhistorisk dovendyr i tillegg til sabeltanntiger og panter.  

Turen fortsetter mot Numerous Estancias, fra bratt landskap til skog. Torres del Paine er kjent for sitt fjellmassiv som gjennom årene har blitt formet av isbreer. Her får dere oppleve fantastiske farger, fjell dekket av is og som også har en innholdsrik fauna.

Videre går dere 15 minutter inn til Salto Grande ved Paine River. Etter lunsj her fortsetter dere til Lake Gray hvor dere vil ha en panoramautsikt over isfjell og isbreer. Dere går enten samme ruten tilbake til Puerto Natales, eller via veien som grenser til elvene Toro, Porteño og Sofia.

 

Dag 9: Tur til Serrano og Balmaceda isbreene

Denne turen er en must hvis du besøker Puerto Natales. På denne turen får du oppleve fantastiske fjorder.

Vi reiser via båt til Balmaceda og Serrano isbreene, gjennom Ultima Esperanza fjorden hvor vi kan se fantastiske fjell, fossefall, vakre eiendommer og patagonisk fauna.

Vi besøker Balmaceda isbreen og går gjennom flotte skoger opp mot foten av Serrano isbreen.

Turen avsluttes med lunsj, hvor du får servert den lokale spesialiteten Magellanisk lam, før vi drar tilbake til Puerto Natales.

 

Dag 10: Perito Moreno isbreen

Tidlig morgen blir dere plukket opp og kjørt til Argentina for å besøke isbreen Perito Moreno, en veldig aktiv isbre på sørsiden av Lake Argentino.

Dere drar i en katamaran opp til den høyeste veggen og stopper der for å beundre den imponerende breen.

Etterpå returnerer dere til Puerto Natales hvor dere tilbringer natten.

 

Dag 11: Punta Arenas City Tour

På morgenen blir dere plukket opp og kjørt til hotellet i Punta Arenas hvor dere spiser lunsj før dere blir bedre kjent med byen.

Fargerike Punta Arenas er verdens sørligste by med over 100 000 innbyggere, også kjent som “verdens ende”. Dens plassering ved Magellanstredet gjør den til en kulturhistorisk attraksjon.

Dere kjører gjennom Plazas de Armas og besøker The Patagon Indian. Dere kjører deretter til Cerro de la Cruz hvor du får muligheten til å se Magellanstredet. Dere besøker også Municipal, et gravsted med vakre hager og mausoleer.

Herfra drar dere til Ovejero- monumentet og Nao Victoria-museet. Til slutt drar dere til sjøsiden av byen hvor dere kan se en kopi av Goleta Ancud.

Etterpå kan dere velge å utforske byen eller gå på markeder på egenhånd, eller dere kan returnere til hotellet for å slappe av.

 

Dag 12: Ildlandet og Kongepingviner

Dere hentes på hotellet mellom 7.30 og 8 for å reise til Tres Puentes-terminalen. Ca kl 9 starter vi en 2-timers reise gjennom Magellanstredet. Ved ankomst i Bahia Chilota-landsbyen, kjører dere 20 minutter til Porvenir, en av de sørligste byene i Chile. Her besøker dere Fernando Cordero-museet og Selknam Square. Kl 13 spiser vi lunsj på en liten, rimelig restaurant i byen.

Turen fortsetter til Bahia Inutil for å se fantastiske kolonier med kongepingviner. Kongepingvinen er verdens nest største pingvin.

Etter besøker fortsetter turen til Punta Delgada-området, en tur på ca 20 minutter, og deretter til San Gregorio, som er siste stopp.

Dere ankommer Punta Arenas ca kl 21.30.

 

Dag 13: Fly til Santiago

Dere kjøres til flyplassen for å fly tilbake til Santiago. På flyplassen i Santiago møtes dere av en sjåfør som tar dere med til hotellet. Resten av dagen står dere fri til å nyte Santiago på egenhånd eller slappe av på hotellet.

 

Dag 14: Transport hotell/flyplass

Avhengig av når returen din hjem er, så venter en sjåfør på deg for å ta deg med til flyplassen.