Chile - Kultur og landskap 14 Dager

 

Denne turen tar deg med til områdene rundt Santiago og i Andesfjellene, til Påskeøya og til Atacama-ørkenen

 
 

Dag 1: Halvdags rundtur i Santiago

På morgenen venter vår guide på dere i ankomsthallen på flyplassen for å ønske dere velkommen til Chile. Dere blir kjørt til hotellet i Lastarrias hvor dere kan legge fra dere bagasjen og finne et sted i nærheten hvor dere ønsker å spise lunsj.

Innsjekking er kl 15 og vår guide møter dere i resepsjonen kl 16 for en 4 timers sightseeing hvor dere får sett de største severdighetene i Santiago.

Vil dere lære mer om hvordan Santiago ble grunnlagt og hvordan det er å bo der? Denne halvdags rundturen gir dere en introduksjon til denne vakre byen. Dere får utforsket sentrale nabolag og får et godt innblikk i hvordan livet er i denne byen. 

Dere besøker sentrum, Santa Lucia hill, La Moneda regjeringspalass, La Constitución torget, Main Square (hovedtorget), katedralen, sentrumsmarkedet og den gamle kongressen. Etter det går turen til Bellavista, Providencia- og Las Condes nabolagene i tillegg til El Golf området (Sanhattan) hvor dere får lære mer om det moderne Santiago.

 

Dag 2: Fly til Påskeøya

Kl 06 vil guiden vente på dere på hotellet ditt for å kjøre dere til Santiago flyplass før deres avgang til Påskeøya.

Cirka kl 13.30 lokal tid blir møtt på Easter Island Airport med en blomsterkrans, i tråd med lokal polynesisk tradisjon. Deretter blir dere kjørt til hotellet hvor dere kan spise lunsj. Resten av ettermiddagen er åpen og dere kan slappe av på hotellet eller se dere om i nærheten. 

Merk at ved ankomst på flyplassen må dere betale en avgift til Rapa Nui National Park. Den ligger per dags dato på ca NOK 670 per pers, må betales cash og gir dere adgang til øya i 10 dager. 

 

Dag 3: Historisk rute og middag med show

Kl 10 vil guiden plukke dere opp før Historic Pathways Tour:

Bli med og se de viktigste severdighetene Påskeøya har å by på. Første stopp er Puna Pau, steinbruddet hvor de lagde de berømte “hattene” til moaiene, deretter drar dere til Ahu Tahira i Vinapu hvor dere kan se noe av den mest avanserte rapanuiske arkitekturen som finnes og konstruksjoner som er påfallende like inkaenes verk i Sør-Amerika. Og nyt den fantastiske utsikten Rano Kau, en utdødd vulkan som har et eget økosystem og er det største vulkankrateret på øya.

Opplev den høytliggende landsbyen Orongo, og lær om betydningen av The Birdman Cult. Føl vinden i ansiktet på toppen av klippen, og oppdag historien om Tangata manu og mytologien som vokste frem i skyggen av de forlatte moaiene.

Avslutt dagen med et besøk til Ahu Akivi, de kjente sju moaiene som står vendt ut mot havet og utforsk det store og unike hulesystemet Ana Te Pahu, også kjent som Bananhulen. Lunsj er ikke inkludert, men det er mulig å kjøpe lunsj på en liten restaurant i Hanga Roa midtveis i turen.

På kvelden vil guiden plukke dere opp kl 21.30 for middag og et show med mat, dans og musikk som er typiske for øya.

Dag 4: Moai Monuments-tur

Klokka 10 vil guiden plukke dere opp for en Moai Monuments-tur.

Dere starter med å besøke ahu-plattformene på Tahai, hvor morgensola vekker til live moaien som ser utover den restaurerte, urgamle landsbyen til Rapanui-folket. Stå i ærefrykt foran restaurerte Ahu Tongariki hvor 15 steingiganter står vakt, og får alle i nærheten til å føle seg som dverger.

Tilbring brorparten av ettermiddagen med å fordøye storheten til moaien som står halvveis opp av jorda ved Rano Raraku, vulkankrateret som var steinbruddet og fødestedet til disse enorme figurene.

Avslutt dagen med palmesus, turkis vann og hvite strender på Anakena-stranden og se opp på de postmoderne moaiene på vakre Ahu Nau Nau.

 

Dag 5: Fly til Santiago

Kl 10 vil den lokale guiden plukke dere opp for å dra til Easter Island Airport. Idet dere ankommer flyplassen i Santiago, vil en sjåfør kjøre dere til hotellet deres.

Dag 6: Hel dag i Valparaíso og Viña del Mar.

Valparaíso er en av de byene i Chile som har rikest kultur. Den havnet i 2003 på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin historiske betydning da den var hovedhavn i Stillehavet helt til 1914. Byen var en smeltedigel og et sted hvor folk fra Frankrike, England, Tyskland, Jugoslavia, Nederland og Chile bodde rundt hverandre. Byen skiller seg også ut arkitektonisk med sine 41 fargerike høyder.

På denne turen vil vi besøke “Concepción” og “Happy”-hills, Sotomayor square, Valparaíso havn, Flower Clock, Municipal Casino og Ecuador walk. Deres spiser den beste sjømaten i byen ved å besøke en av de lokale restaurantene, og dere får nyte maten med en fantastisk utsikt mot havet.

 

Dag 7: Hel dag i Cajón del Maipo.

Dere drar til sørenden av Santiago som fører dere til hjertet av Andesfjellene ved å følge Maipo River.

Gjennom Maipo Valley går etterhvert over til å bli Cajon del Maipo (Maipo Canyon) hvor det ligger mindre byer med karakteristiske økologiske og estetiske trekk. Deres kjører gjennom fjellvegetasjon og steinformasjoner som beundres av klatrere og fjellfolk. Etter en times kjøring stopper dere i San Jose de Maipo hvor dere lærer litt om lokal historie samt muligheten til å møte lokale og kjøpe lokale varer.

Deres fortsetter deretter til Yeso Reservoir. Dere kjører forbi fossefall, juv, lavaformasjoner, hengende isbreer og gamle byggkonstruksjoner.

På vei tilbake stopper vi på restauranten Casa Bosque, et sted ulikt noe annet med sine særegne dekorasjoner og varierte meny.

 

Dag 8: Fly til Calama - Atacama - Astronomic Tour.

Kl 9 vil guiden plukke dere opp på hotellet for å kjøre dere til flyplassen og flyet til Calama. Kl 14 plukkes dere opp på flyplassen i Calama og kjøres til hotellet for å spise lunsj (inkludert). 

Kl 20.30 plukkes dere opp på hotellet for en Astronomic Tour.

San Pedro de Atacama er eksepsjonelt bra for å observere himmelen og stjerner. Dere kjøres til et observatorium en 10-minutters kjøretur utenfor byen. Dere får mulighet til å observere Månens kratere, Saturns ringer, stjerneklynger, galakser og flere av universets vidundere. Dere avslutter med å dele opplevelsen med varm sjokolade, kjeks, vin og snacks før dere returnerer til San Pedro for enten å fortsette kvelden, eller hvile ut til neste dag.

 

Dag 9:  Atacama Flat Salt Tour - Cejar Floating Lagoon Tour

Kl 8 vil den lokale guiden plukke dere opp for et besøk til et av Atacama-ørkenens mest typiske landskap.

På denne ekspedisjonen vil dere besøke:

  • Toconao (Kunza “Lost Corner”)

  • Quebrada de Jerez

  • Laguna Chaxa located in Sector Soncor Flamenco National Reserve

Kl 15 drar dere til Cejar Lagoon for en avslappende opplevelse.

Saltsletten i Atacama er den største saltforekomsten i Chile. Midt i ligger Laguna Cejar hvor dere kan ta et avslappende bad i det turkise vannet og hvor det høye saltinnholdet gjør at dere flyter. Etterpå drar dere til Laguna Tebenquinche hvor dere får en aperitif og kan nyte refleksjonen av Andesfjellene i vannet. 

 

Dag 10: Tatio Geysers Tour. 

Kl 5 neste morgen vil guiden vente på dere på hotellet og ta dere med på Tatio Geysers Tour.

Tatio betyr “gråtende bestefar” og er det høyeste geysir-området i verden. Det er den største samlingen av geysirer på den sørlige halvkule og den tredje største i verden, etter Yellowstone (USA) og Dolina Giezerow (Russland).

Disse geysirene er på sitt mest imponerende mellom kl 6-7 på morgenen. På vei tilbake kan dere observere fauna som vicuña, lama, nandu, viscacha og flora som kjempekaktus, Ilareta, coiron etc. Dere besøker også den lille byen Machuca hvor lokalbefolkningen er kjent for sin osteproduksjon. Machuca ligger ved Laguna Salada, et fantastisk landskap med flamingoer, ender og måker.

Dere kan deretter velge å bli kjørt til hotellet eller til sentrum hvor dere kan spise lunsj. Dere har resten av dagen fri til å slappe av og nyte nyttårsfeiringen som dere vil.

 

Day 11: De varme kildene i Puritama og Moon Valley Tour 

Kl 9 venter guiden på dere på hotellet for å ta dere med på Puritama Hotsprings Tour.

Puritama er 8 vannmasser med en temperatur på mellom 25 og 30 °C. Vannet, som befinner seg midt i verdens tørreste ørken, har medisinske og terapeutiske egenskaper og dette vil være en totalt revitaliserende opplevelse.

Dere blir deretter kjørt til vårt kontor i sentrum hvor dere kan spise lunsj i nærheten mens dere venter på at Moon Valley Tour skal starte.

Moon Valley er et ørkenlandskap, et geomorfologisk under. Våre forfedre kalte det Las Salinas, ellers også kjent som Valle de la Luna, et slående vakkert landskap som ligner et månelandskap.

Dere kan etterpå velge om dere vil kjøres til hotellet eller om dere ønsker å spise middag i sentrum før dere returnerer til hotellet på egenhånd.

 

Dag 12: Fly til Santiago 

Kl 10 plukker guiden dere opp og kjører dere til flyplassen. Ved ankomst i Santiago møtes dere på flyplassen og kjøres til hotellet.

 

Dag 13: San Cristobal hill - middag og show på kvelden. 

Før dere forlater Santiago har dere muligheten til å kjøpe med gaver til familie og venner hjemme. Dere besøker:

  • Los Dominicos håndtverkslandsby, hvor dere kan se hvordan de lokale lage sine produkter

  • Costanera Center kjøpesenter. Dette er det største kjøpesenteret i Santiago. Hvis dere vil kan dere også her nyte utsikten over Santiago fra den høyeste bygningen i byen.

  • San Cristobal-høyden. Her kan dere komme helt nær den mektige Jomfru Maria-statuen som ser ut over byen.

  • Blue Stone (valgfritt). Hvis dere vil kjøpe typiske chilenske juveler.

Middag med show: Dere spiser på en lokal restaurant og hygger dere med lokal musikk og dans. Dere kan velge mellom chilensk eller annen internasjonal mat. Dette blir en hyggelig avslutning på turen.

 

Dag 14: Transport hotell/flyplass. 

Avhengig av reisetidspunktet deres, henter guiden dere på hotellet og kjører dere til flyplassen i Santiago.