Brasil - 6 Dager Kakaokysten i Bahia

 

Kakaokysten er kjent for sin kakaoproduksjon og kunstnerisk håndverk gjennom småskalaproduksjon. Alt pakket inn i en historisk og kolonial ramme. På denne turen vil dere lære hemmelighetene bak sjokolade, verdens mest populære søtsak, og få et innblikk i en fantastisk kulturarv, i vakre Bahia som ligger langs kystlinjen mot Atlanterhavet.

 
 

Dere besøker en håndfull med gårder for å se kakaoproduksjon på nært hold, fra planting til spising. Dere får også muligheten til å prøve kakaoproduksjon for hånd.

I Itacaré - Serra Grande finner dere krystallklare elver, naturstier, et rikt dyreliv og talløse utendørsaktiviteter hvor dere kan få trimmet bort litt av den uimotståelige sjokoladen dere har spist!


Dag 1: Flyplassen - overnatting i Serra Grande

Dere møtes på flyplassen i Ilhéus og blir kjørt gjennom parken Serra de Condurú til Fazenda Juerana i Serra Grande, Uruçuca. Her slapper dere av før dere spiser middag på kvelden. Overnatting.Dag 2: Atlantic Forest

Etter frokost går dere innover Atlantic Forest til dere kommer til en kakaoplantasje. Dere spiser lunsj og på ettermiddagen besøker dere NGO Floresta Viva for å høre om deres trekonservering og økosystemet i området. Dere returnerer til fazendaen for å spise middag. Overnatting.


Dag 3: Taboquinhas - sjokoladefabrikk

På morgenen kjører dere til Taboquinhas hvor dere besøker et lokalsamfunn nær Rio das Contas som er kjent for sin håndverkssjokolade. Dere spiser lunsj der før dere på ettermiddagen besøker en sjokoladefabrikk for å smake på et variert utvalg. Middag og overnatting.


Dag 4: Maraú Peninsula

Etter frokost drar dere til Cassange som ligger i Maraú Peninsula. Der finner dere noen av de flotteste strendene langs den brasilianske kysten. Der ligger også en ferskvannslagune hvor dere kan bade og nyte solnedgangen. Middag og overnatting.

Dag 5: Maraú Peninsula

Dagen er åpen så dere kan utforske Maraú Peninsula på egenhånd. Dere kan besøke landsbyen Barra Grande sine rolige strender, snorkle blant rev i Taipu de Fora eller slappe av på pousadaen. Middag og overnatting.

Dag 6: Flyplassen

Etter frokost kjøres dere til flyplassen i Ilhéus for å fly til deres neste destinasjon.