Brasil - 5 Dagers elvetur langs Amazonas

 

I løpet av denne turen får dere bli med på jungelvandring, nattlige observasjoner av ville dyr som kaiman, rosa elvedelfin, piraya, aper og mange flere. Dere vil også besøke små fiskelandsbyer og få med dere minner fra Amazonas som dere sent vil glemme.

 
 

Amazonas byr på mange hemmeligheter. Det er et vilt og fantastisk område med uberørt regnskog og småsamfunn som sjelden opplever besøk fra omverdenen. Dette enorme området er så rikt på flora og fauna at sjansen for å ramle over en uoppdaget art fremdeles er tilstede. På denne 5-dagers reisen inn til det ville Amazonas kjører dere i en tradisjonell Amazonas-båt, dere sover i hengekøyer og overnatter i lokalsamfunn ved elvebredden.


Dag 1: Flyplass - hotell - byvandring i Manaus

Manaus er hovedstaden i det brasilianske Amazonas og utgangspunktet for alle turer ut til regnskogen. Etter at dere har kommet i orden på hotellet blir det en byvandring hvor dere går innom en rekke av byens turistattraksjoner før dere returnerer til hotellet.

Overnatting.


Dag 2: Amazonas

På morgenen stiger dere ombord i en privat båt som vil bli deres hjem de neste 4 dagene. Først ankommer dere “encontro das águas”, hvor Rio Negro og Rio Solimões møtes. Etterpå går dere ombord i mindre flåter for å fiske piraya og observere kaimaner.

Overnatting i hengekøyer ombord.Dag 3: Amazonas

Dere fortsetter ned Rio Negro til lokalsamfunnet Acajatuba hvor dere får et innblikk i deres tradisjoner, håndverk og livsstil. På ettermiddagen besøker dere en familie som bor ved elvebredden i et hus typisk for området og mens dere er der får dere også muligheten til å se og svømme med Amazonas´ rosa delfiner. Dere avslutter dagen med en kanotur før dere spiser middag i måneskinnet.

Overnatting i hengekøyer ombord.


Dag 4: Amazonas

Start dagen med en svømmetur i elven før dere, etter å ha spist frokost, besøker landsbyen Terra Preta i Anavilhanas. På ettermiddagen forlater dere båten for en overlevelsestur i jungelen. Ledet av en lokal guide vil dere forflytte dere gjennom regnskogen og underveis lære dere overlevelsesteknikker som feks hvordan hente ut vann og melk fra trær, primitive jaktteknikker og lære om de ulike plantenes medisinske egenskaper. Dere henger deretter opp hengekøyer og forbereder et måltid ved bålet. Dere kan sove i leiren, eller velge å sove i båten hvis dere heller ønsker det.


Dag 5: Amazonas - flyplass

Dere pakker sammen leiren og fortsetter turen tilbake til elven. Dere kan ta en liten svømmetur ved båten før dere fortsetter ned elven til Rubber Tree Museum for å lære gummitreets historiske betydning for området. Dere blir kjørt til flyplassen i Manaus for å fly hjem eller videre til neste destinasjon.