Brasil - 4 Dager i Amazonas

 

Langs bankene av Rio Negro, hovedkilden til Amazonas, finner vi en rekke familiedrevne jungel-lodger. Disse blir drevet med et ønske om å beskytte regnskogen gjennom kunnskap. Hvis du er ute etter en fullverdig Amazonasopplevelse, å støtte lokalsamfunn, forstå konservering samt oppleve ekstraordinær natur, så vil denne turen overgå alle dine forventninger.

 
 

Ethvert opphold i jungelen bør inneholde fotturer, fugletitting, turer i kajakk, kaimanobservasjoner, besøk hos innfødte og uforglemmelige solnedganger. Alt dette får du på denne turen. I tillegg til å lære om lokale skikker, smake på eksotiske Amazonske frukter og lære om det medisinske plantelivet, vil et naturlig høydepunkt være "Encontro das Águas", stedet hvor elvene Solimoes og Negro kolliderer.


Dag 1: Flyplassen - overnattingsstedet

Dere ankommer flyplassen Manaus og blir fraktet langs elven Amazonas til en lodge, et slags jungelhotell, plassert midt i hjertet av Amazonasregnskogen. Dere blir ønsket velkommen med en juice lagd av frukter som finnes i området.

Overnatting i lodgen.


Dag 2 og 3: Aktiviteter i lodgen

Disse to dagene vil dere delta i mange aktiviteter for å bli kjent med faunaen i området og det karakteristiske landskapet i tillegg til å lære mer om den lokale livsstilen. Det vil bli gjort mest mulig ut av dagene ved Amazonas, fra solen står opp og til mørket legger seg, blant annet å fisking av piraya ved hjelp av lokale fisketeknikker, seiling i kano mellom igapó og igarapé, besøk hos en landsby, jungelvandring og å læring om forskjellige frukter og lokale tradisjoner.

Overnatting i lodgen.


Dag 4: Flyplassen

Dere fraktes til flyplassen i Manaus for å fly til deres neste destinasjon.

 
 
BrasilHåvard UtheimJungel, Båttur