8 Dager Sørlige Albania

 

Sørlige Albania er den delen av landet som er rikest på historie og kultur. Denne planen tar deg med til historiske byer som Korca, Gjirokastra, Saranda, Vlora og Berat hvor du vil besøke antikke slott, museum, arkeologiske parker som Apollonia og Butrint med over 3000 år gammel historie.

 
 

Dag 1: Ankomst

Dere blir møtt av guiden på flyplassen og kjørt til sentrum av Tirana hvor dere sjekker inn på hotellet. Hvis dere ankommer byen tidlig nok blir det tid til en sightseeing på ettermiddagen hvor dere besøker Scanderbeg Square, "deshmoret e kombit" og Bllok-området hvor dere nyter en velkomstmiddag.Dag 2: Korca

Dere sjekker ut fra hotellet kl 09 og starter dagen med et besøk hos Bunk Art. Deretter kjører dere i 3 timer til byen Korce, med et kaffestopp i landsbyen Lin som ligger ved innsjøen Ohrid. Dere sjekker inn på hotellet i Korce sentrum og får tid til å utforske denne middelalderbyen.


Dag 3: Gjirokastra

Etter frokost på hotellet besøker dere National Museum of Medieval Arts før dere kjører vestover gjennom vakkert landskap, fjell, skoger og daler til dere kommer til elven Vjosa hvor dere spiser lunsj. Dere kjører videre til byen Gjirokaster hvor dere sjekker inn på hotellet. På ettermiddagen har dere ledig tid til å for eksempel besøker en basar hvor dere kan kjøpe souvenirer eller nyte en øl i en av de lokale barene.

Dag 4: Saranda - Qeparo

Dagens program starter kl 08.30 med å besøke Zekate House som er en ottomansk arkitektonisk perle, deretter får dere omvisning i byens citadell. Dere kjører derfra til Blue Eye Spring, en vakker vannkilde og en av Albanias mest populære attraksjoner, før dere drar videre til Butrint hvor dere spiser lunsj. Turen går videre til den sjarmerende landsbyen Qeparo hvor dere tilbringer natten.

Dag 5: Porto Palermo - Qeparo

Dere spiser frokost på balongen, med utsikt over det Joniske hav før dere rusler rundt i de brosteinbelagte gatene med en guide som forteller dere om byens historie. Dere spiser lunsj og kan tilbringe resten av dagen på stranden eller som dere vil. Overnatting i Qeparo.

Dag 6: Apollonia - Berat

Dere kjører nordover langs den vakre albanske riviera mot fjellovergangen Llogara. dere kan velge å ta en tur til fots til et sted hvor Julius Caesar en gang oppholdte seg. Dere fortsetter deretter mot parken Apollonia hvor dere spiser lunsj før dere kjører mot Berat. På veien dit stopper dere for å besøke det middelalderske klosteret St. Mary of Ardenica (det eneste som fremdeles har praktiserende ortodokse munker). Dere kommer til Berat på ettermiddagen og sjekker inn på hotellet. Dere har kvelden til å utforske det som er en av verdens eldste byer.


Dag 7: Berat

Etter frokost på hotellet viser guiden deg byens slott, som daterer tilbake til 400 f.Kr. Dere besøker Onufri Iconography Museum, Berat Ethnographic Museum, Byzantine-kirkene og det historiske sentrumet Mangalem. Berat er kjent for sin vin og sine kulinariske tradisjoner og dere prøver ut disse på en lokal restaurant.

Dag 8: Avreisedag

Dagen blir organisert i forhold til når flyet deres går. Hvis det går på ettermiddagen, har dere tid til å besøke parken Divjaka og lagunen Karavasta som har en vakker sandstrand og en fantastisk fuglekoloni som inkluderer pelikaner. Dere spiser da lunsj der før dere kjører mot Tirana Airport.

 
 
AlbaniaHåvard Utheim