Den Albanske Riviera ved Corfu 8 dager

 

Se for deg middelhavskysten med vakre strender og fantastiske grotter, smekkfull av eldgamle greske ruiner, men uten horder av skandinaver, briter og tyskere. Velkommen til den Albanske riviera! Mens turistene flokker til Hellas og Kroatia, så går denne kysten forfriskende under radaren til de fleste, mye på grunn av kommunismen. Ta turen før alle andre gjør det.

 
 

Velkommen til den albanske riviera. Mens turister strømmer til overalt rundt dette landet, går dette området under radaren for de fleste først og fremst fordi de tidligere var et kommunistdiktatur. Dette landet har historie helt tilbake til da de var den gamle greske kolonien Illyria med viktige byer som Apollonia og Butrint. De vakre ruinene går godt sammen sjarmerende kystbyer som Vlora eller den mer livlige sjømatbyen Saranda.


Dag 1: Korfu - Saranda

Dere møter vår representant i Saranda eller på flyplassen i Korfu og sjekker inn på hotellet for 3 netter.


Dag 2: Saranda - Butrint - Ksamil - Saranda

Etter frokost kjører dere til Butrint hvor dere besøker de godt bevarte ruinene av denne oldtidsbyen og et museum. Butrint har også en innsjø som er koblet til det Joniske hav via en naturlig kanal og våtmarken rundt innsjøen er hjem til mange forskjellige arter

Butrint ble brukt som feriested for det romerske aristokratiet og dere kan blant annet se en basilika og et dåpskapell som daterer tilbake til denne perioden. Mosaikkene på gulvet i dåpskapellet er veldig godt bevart.

Etterpå fortsetter dere til Ksamil, en flott landsby som ligger ved sjøen og her kan dere velge å spise lunsj på en sjømatrestaurant 10 meter fra vannet, hvis dere ønsker. Dere kjører videre mot Saranda og hotellet.


Dag 3: Saranda - Ksamil - Saranda

Dere spiser frokost og kjører deretter mot Ksamil-stranden. Dagen er helt åpen så dere kan nyte en stranddag på den hvite sanden. Dere kjøres tilbake til Saranda sent på ettermiddagen.


Dag 4: Saranda - Mesopotam-klosteret - Blue Eye - Gjirokastra - Saranda

Etter frokost kjører dere til Gjirokastra, kjent som museumsbyen. På veien dit stopper dere ved Blue Eye, en naturlig vannkilde og en veldig populær attraksjon. Veien videre mot Gjirokastra gir dere utsikt mot karakteristisk arkitektur hvor husene ligner middelaldertårn.

Gjirokastra er en vakker by, plassert ved et fjell og langs Drino-elven. Dere besøker ulike interessante museer og spiser tradisjonell, lokal lunsj før dere kjører tilbake til Saranda.

Dag 5: Saranda - Borsh - Dhermi

Dere spiser frokost før turen opp den albanske rivieraen. På veien foretar dere et lite stopp ved Borsh-fossen og havnen Porto Palermo. Dere stopper også på andre små steder, strender, landsbyer osv. Dere fortsetter mot Dhermi, en stor og flott landsby med små kirker plassert oppover de bratte fjellsidene. Dere overnatter på hotell i Dhermi.


Dag 6: Dhermi - Llogara - Dhermi

Først frokost på hotellet, deretter nasjonalparker Llogara. Dette regnes som en av Albanias viktigste turistattraksjoner og har flere tilbydere innen økoturisme og luftsport, og de tilbyr fotturer og pikniker. Dere spiser lunsj i parkens beste restaurant før dere kjører tilbake til hotellet i Dhermi.


Dag 7: Dhermi

Dere har dagen fri til å nyte de vakre, rene strendene i Dhermi eller Drymades. Overnatting på 4-stjerners hotell i Dhermi.

Dag 8: Dhermi - Saranda

Etter frokost kjører dere langs den albanske rivieraen mot havnen i Saranda eller fortsetter eventuelt til hovedstaden Tirana.

 
 
AlbaniaHåvard Utheim