Albania: 7 Dager panorama i Nord

 

Det nordlige Albania har på grunn av sitt fjelllandskap lenge vært et isolert område. Av samme grunn har de beholdt en rik tradisjon, folklore og kultur. Turen vil gå innom de fjerne landsbyene Theth og Valbone, to små landsbyer som ligger dypt inne i dalene til “De Fordømte Fjellene”, så dere får oppleve den naturlige skjønnheten i området. Du bor “som en lokal” på små boutique hoteller og gjestehus og spiser lokal mat rett fra gården. På denne turen vil du også få oppleve historiske byer som Shkodra, Kruja, Prizren og Tirana.

 
 

Dag 1: Ankomstdag

Dagen vil bli planlagt ut fra når flyet deres lander. Men guiden møter dere uansett på flyplassen og kjører dere til Tirana sentrum hvor dere sjekker inn på hotellet. Hvis det er tid til det, blir det sightseeing på ettermiddagen. Dere besøker Scanderbeg Square, “deshmoret e kombit” og området Bllok hvor dere spiser et velkomstmåltid.Dag 2: Shkoder - Theth

Dere forlater Tirana og kjører nordover mot den isolerte landsbyen Theth som ligger i Shkodra-regionen. Byen ligger blant Shala-fjellene og når det er snø er den bortimot utilgjengelig.

Dere vil tilbringe natten på et familiedrevet gjestehus og spiser lunsj der. Dere går deretter til “Kulla” hvor dere lærer mer om hvordan det var før i tiden, når familier var involvert i blodstrid. Dere går videre mot det 30 meter høye fossefallet Grunas. Middag på gjestehuset.


Dag 3: Theth - tilbake til Shkoder

Etter frokost går dere mot vannkilden Blue Eye, en av de vakreste turistattraksjonene i Albania. Hvis det er fint vær, kan dere svømme i det krystallklare vannet. Dere returnerer til gjestehuset hvor dere spiser lunsj og tar farvel med de lokale. Dere ankommer Shkoder på ettermiddagen og rekker en en rusletur i bygatene på kvelden.


Dag 4: Båttur til Valbona

Dagens destinasjon er de albanske alpene. Dere forlater shkodra tidlig for å rekke fergen som går kl 09. Båtturen over Koman-sjøen tar 3 timer. Utsikten fra båten er fantastisk da omgivelsene minner om norske fjorder.

Dere går fra havnen til Valbona-dalen som har krystallklare vann og høye fjell. Etter lunsj sjekker dere inn på et gjestehus. På ettermiddagen har dere tid til å utforske omgivelsene på egenhånd.


Dag 5: Transport il Kruje

Etter frokost kjører dere over grensen til Kosovo. Dere passerer Gjakova og besøker Prizren hvor dere lærer mer om albanske kriger, frihet og uavhengighet. Dere spiser lunsj her før dere kjører videre mot Kruje og sjekker inn på hotellet. På kvelden har dere tid ledig til å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene i den gamle bazaaren.


Dag 6: Kruja og Tirana

Nyt frokost på balkongen før dere sjekker ut fra hotellet. Dere besøker citadellen, National Ethnographic Museum og Skanderbeg-museet. Museene er godt tilrettelagt så turister kan lære om albansk historie.

Dere forlater Kruja og fortsetter mot Tirana hvor dere sjekker inn på et hotell i sentrum og starter en sightseeing-tur til fots hvor dere går innom alle de største attraksjonene i byene som inkluderer katedraler, parlamentet, presidentpalasset, operahuset og klokketårnet.

Dere spiser middag før dere returnerer til hotellet.


Dag 7: Avreisedag

Dagen planlegges ut fra når flyet dere går. Dere spiser frokost og sjekker ut fra hotellet. Hvis tiden tillater det, besøker dere Bunk´Art. Transport til flyplassen.

 
 
AlbaniaHåvard Utheim