Albania: 3 Dager UNESCO tur

 

Denne turen starter og slutter i Tirana, og tar deg på en 410 kilometer lang rundreise i UNESCOs verdensarvmiljøer som Berat, Gjirokaster og Buthrot. Turen er nøye designet for å lære deg om historien, kulturen og gjestfriheten til Albanerne. Du vil også smake på kulinariske perler servert rett fra gården til bordet.

 
 

Dag 1: Tirana - Berat

Dere forlater hotellet kl 08 på morgenen og kjører sørover mot Berat. Dere gjør et stopp i Durres hvor dere besøker det romanske amfiteateret i byens sentrum.

Vel framme i Berat sjekker dere inn på et sjarmerende hotell i den historiske delen av byen.

Guiden viser dere byens eldste slott som er fra år 400 f. Kr. Dere besøker også Onufri Iconography Museum, Berat Ethnographic Museum, Byzantine-kirkene og Mangalem. Berat er kjent for sin rik tradisjon innen mat og vin og dere får et utvalg av begge på en av byens beste restauranter.Dag 2: Gjirokaster

Etter frokost kjører dere mot Gjirokaster som ligger vest for Drinos-dalen og er det historiske sentrum for den gamle Epirus-regionen. Her kan dere gå rundt på brosteinsbelagte gater og langs gamle hus i ottomansk stil.

Dere besøker gamlebyens citadell før dere sjekker inn på hotellet og spiser lunsj på en tradisjonell restaurant i nærheten. På ettermiddagen tar dere en guidet tur til fots i gamlebyen og avslutter med å besøke den gamle bazaaren hvor dere kan kjøpe lokalt håndverk og souvenirer eller nyte en kald øl.


Dag 3: Saranda - Buthrotum - Tirana

Siste dag starter med frokost på balkongen og en fantastisk utsikt mot bylandskapet. Så kjører dere mot Saranda med et stopp innom vakre Blue Eye Spring, en naturlig vannkilde og en av de mest populære attraksjonene i Albania. Dere stopper også i Buthrot hvor guiden gir dere en kort innføring i byens historie og interessante arkitektur.

Vel framme nyter dere et sjømatmåltid og utsikten over det turkise sjøvannet i Saranda. Dere kjører deretter langs den albanske rivieraen, den fineste kjøreturen i Albania. Dere stopper i nasjonalparken Llogara. Her anbefales det å prøve yoghurt av sauemelk med honning og valnøtter. Dere er framme i Tirana innen kvelden.

 
 
AlbaniaHåvard Utheim