STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre Portugal eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Portugal

 

“Det var betryggende å snakke direkte med tilbyder uten mellomledd. Det er fint å vite hvem du har med å gjøre. alt gikk egentlig knirkefritt. vi fortalte hva vi var interessert i å gjøre og oppleve så skreddersydde de turen akkurat slik vi ønsket. de viste oss også mange ting som vi aldri hadde funnet ut på egen hånd. Dette gjorde reisen perfekt for oss, vi bodde bedre og vi sparte penger”


Portugal er en av Europas eldste stater og har hatt de samme landegrensene helt siden midten av 1200-tallet. Som Europas første kolonimakt sørget de for at portugisisk den dag i dag blir snakket lokalt på alle verdens kontinenter. Det er det offisielle språket i 9 land og blir snakket av 236 millioner mennesker, noe som gjør det til et av de mest brukte språkene i verden.

Portugal er et forholdsvis lite land, men har satt et solid preg på verden, også når det gjelder mat. Japan er kjent for sin tempura, men visste du at den først ble introdusert av portugisere på 1600-tallet? Chili og tomat, to essensielle ingredienser i indisk curry, ble fraktet til India av portugisere. Søte appelsiner fra India ble introdusert til Europa gjennom portugisisk handel. Og mens de var i gang tok de også med seg kaffebønner fra Fransk Guyana over til nabolandet Brasil, som etter hvert skulle bli verdens ledende kaffeprodusent.

Men den beste smaken av Portugal får man ved å besøke landet selv.

Gjennom de svingete, brosteinsbelagte gatene i Lisboa går en gul, knirkende veterantrikk som tar deg hvor du måtte ønske i denne fargerike hovedstaden. Byen er kjent for å være en bokorms drøm. Ikke bare har de den eldste bokhandelen i verden - Bertrand, i drift siden 1732. De har også et av verdens vakreste bibliotek, samt verdens minste bokhandel. Sistnevnte har et utvalg av omtrent 4000 bøker, men du må muligens vente på tur da den er på størrelse med et klesskap.

Men Portugal er også størst på noe. Den største bølgen som noensinne har blitt surfet var i Portugal. Garrett McNamara fra Hawaii satte rekord da han i oktober 2011 surfet en 30 (!) meter høy bølge ved kystbyen Nazaré på vestkysten. Med en kystlinje på hele 800 km og er Portugal en av verdens aller beste surfedestinasjoner - året rundt, og bølgene kommer i alle størrelser.

Om du velger by eller strand, så vil sjømat alltid være på menyen. Og selv om klippfisken er import fra norskekysten, så er bacalao likevel portugisernes store stolthet. Prøv et par av de tusenvis av variantene.

 

Trenger du inspirasjon til ditt eventyr i Portugal?