STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre eksperter i Peru

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Peru


Lima, Machu Picchu, Lake Titicaca, tygge kakaoblader, drikke Pisco Sour, spise ceviche og cuy. Hva er cuy igjen? Det stemmer, cuy er marsvin. Det grilles eller stekes og serveres helt, med hodet og føttene intakte. Nam. 

Skulle du ikke ønske å gnafse på helstekt marsvin, bør du likevel komme til Peru åpen for å ta til deg alt annet av opplevelser dette unike landet har å by på. 

Hvis du lander i hovedstaden og kystbyen Lima, har du et veldig godt utgangspunkt for en rekke utflukter. Herfra kan man nedover kysten og utnytte de fantastisk gode surfemulighetene. Byen Mancora er et surfe hot-spot og en av de beste strandbyene i landet. Her får du tuk-tuk’er, fargerike strandbarer, fantastisk ceviche og bølger for både nybegynnere og viderekomne. Og vannet er varmt året rundt, så du kan legge igjen våtdrakten hjemme.  

Et godt tips for å få sett mye på kort tid, er å ta buss fra Lima til byen Cusco. Turen, ofte kalt Gringo Trail, kan ta tre dager og to netter med stopp for overnattinger. Eller du kan velge å gjøre den lengre så du får sett mer av Peru. Man kan legge inn ekstra lange pauser der man ønsker og så hoppe på den neste bussen, eller den etter det.

Anbefalte stopp er strandbyen Paracas, kjent for strender som El Chaco og “den røde stranden”. Kontrasten mellom den røde sanden, den oransje ørkenen og det blå havet er et av Peru’s vakreste syn. Her bør man også få med seg ubebodde Ballestas Islands, også kjent som fattigmanns Galapagos, med dyreliv som inkluderer sjøløver, pelikaner, delfiner og Humboldt pingvinger. 


Et annet anbefalt stopp er “Amerikas oase”, Huacachina. Denne lille byen er bygget rundt en naturlig vannkilde og den ligger midt i ørkenen. Her kan man bade i vannet, som sies å ha terapeutiske egenskaper, og man kan prøve det mange kommer hit for: å kjøre dune buggy eller surfe på de eviglange sanddynene. 


Videre gjør man klokt i å bruke tid i Peru’s nest største by, “den hvite byen” - Arequipa. 

Byen er omgitt av tre vulkaner, har et sentrum med hvite barokke bygninger, har et pulserende uteliv og er populær for adventure travelers. Lima er ti ganger større i areal, men Arequipa er en gigant når det gjelder mat. Byen er kjent for tradisjonell lokal mat og fusion-restauranter og har vært ledende når det gjelder å sette peruansk matlaging på kartet.

Har man lyst å se Lake Titicaca, kan man stoppe ved byen Puno som ligger rett ved denne imponerende innsjøen. En av de største turistattraksjonene i området er Uros, som er kunstige sivøyer. De går helt tilbake til inkatiden og i dag bor det fremdeles ulike stammer på øyene. 

Fordelen med å reise med buss, i tillegg til at man får sett mye mer på veien, er at man blir akklimatisert på veien. Flyr man direkte fra Lima til Cusco, risikerer man høydesyke siden byen ligger på 3,399 moh.

Siste stopp er den gamle inkahovedstaden Cusco, Peru’s mest populære by for turister. Den har flust med ruiner og museer, men er også den beste plassen å bo hvis man skal besøke Andesfjellene og Sacred Valley. 

Området er også utgangspunktet for et av de største eventyrene Sør-Amerika har å by på, nemlig Inca Trail. Det er et 42 km langt strekk som går langs den peruanske landsbygda, inn til Andesfjellene og via Sun Gate. Turen tar 4 dager og 3 netter og selv om omgivelsene på vei inn er fantastiske, så er det målet som er høydepunktet. Idet man langt der framme får øye på de ikoniske ruinene av Machu Picchu reise seg i soloppgangen, så vil det, selv for den mest erfarne turist, være et uforglemmelig øyeblikk. 

Opplev Peru - Land of the Incas!

 

Trenger du inspirasjon? Sjekk disse mulighetene i Peru