STEG 1

Fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre Nepal eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Nepal

 

“Det var betryggende å snakke direkte med tilbyder uten mellomledd. Det er fint å vite hvem du har med å gjøre. alt gikk egentlig knirkefritt. vi fortalte hva vi var interessert i å gjøre og oppleve så skreddersydde de turen akkurat slik vi ønsket. de viste oss også mange ting som vi aldri hadde funnet ut på egen hånd. Dette gjorde reisen perfekt for oss, vi bodde bedre og vi sparte penger”

Planlegger du en tur til Nepal, kan du legge fra deg håndtrykket hjemme og heller øve deg på namaste. Man legger håndflatene mot hverandre og bøyer hodet mens man sier: namaste. Det kan bety både hallo og ha det, men oversettes til “jeg hilser guden i deg”.

Nepal har faktisk den eneste levende gudinnen i verden, Kumari. Kumari er en prepubertal jente som blir valgt ut rundt 3-års alderen, tatt fra familien, plassert i tempel og tilbedt i flere år av lokale som mener at hun er reinkarnasjonen av gudinnen Durga. Jobben går videre til nestemann i det puberteten inntreffer og jenta går tilbake til å leve som en hvilken som helst annen jente.

Nepal har 8 av de 10 høyeste fjellene i verden. Mount Everest (8848m) kalles Sagarmatha av de lokale, Chomolungma av sherpaene og ligger i fjellkjeden Himalaya. Det er her Yeti, også kjent som den avskyelige snømannen, angivelig skal befinne seg. Yeti skal være en stor, menneskelignende, kryptozoologisk skapning og det legges stadig ut på ekspedisjoner for å lete etter den. Til og med Sir Edmund Hillary, førstemann på Mount Everest, la i 1958 ut på en ekspedisjon for å finne den.

Når man besøker dette hellige landet må man omstille seg til en annen tidsregning og en annen klokke. De ligger 56 år og 8 måneder foran oss på kalenderen, fordi de følger en annen kalender enn den gregorianske. Og deres time tilsvarer 45 minutter mot våre 60. Dette gjør at hvis en inder og en nepaleser har en avtale, vil nepaleseren alltid være 15 minutter for sen, eller inderen 15 minutter for tidlig.


 
 

Trenger du inspirasjon? Her er noen populære valg i Nepal

Husk dette er bare eksempler. Du kan få skreddersydd akkurat den turen du ønsker. Alt fra guiding i Kathmandu til ekspedisjon på Mount Everest. Vi har over 1000 ferdig planlagte turer i Nepal gjennom våre lokale partnere.