STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre Fiji eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Fiji

Bula, den lokale hilsenen, er det første ordet dere vil høre når dere besøker en av de 333 tropiske Fiji-øyene. Og i løpet av minutter vil dere sannsynligvis ha en kopp med Kava i hånden, Fijis nasjonaldrikk.

Fiji ligger på den såkalte datolinjen, som er en linje som deler kalenderdagene og hvor en dag slutter og den neste begynner. På øya Taveuni kan man faktisk stå med en fot på hver side, eller hoppe fra i dag til i går.

I dag er Fiji paradis for besøkende, men de har en mørk historie. De var en gang kjent som kannibaløyene. Det siste kjente offeret for kannibalisme var den britiske kristne misjonæren Rev. Thomas Baker og hendelsen tok sted på midten av 1800-tallet. Han ble offeret til høvding Udre Udre som sitter inne med Guinness-rekorden for mest produktive kannibal noensinne. Han spiste visstnok mellom 872 og 900 mennesker. Baker sine kroppsdeler ble satt til livs på den tradisjonelle måten, pakket inn i bananblader. Rester av kroppsdelene hans ble funnet for få år siden og en av skoene hans er i dag utstilt på Fiji-museet i hovedstaden Suva.

Suva ligger på den største øya, Viti Levu, hjem til 75 % av 800 000 fijianere og hvor flaskevannet Fiji kommer fra. Hvis du tar et bilde av deg selv på Fiji mens du drikker Fiji-vann, så blir du ikke den første.

Disse stillehavsøyene praktiserer kunsten å gå barføtt over glødende kull, deres tradisjonelle måte å tilberede mat på er ved å grave den ned under jorden på varme steiner og de feirer og underholder ved å danse tradisjonell Meke.

I dette paradiset er angitte tider bare forslag. “Fiji-tid” representerer en tilbakelent livsstil og en avslappende tilværelse, så det er bare å senke pulsen og omfavne den lokale rytmen.