STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre Færøyske eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Færøyene

 

“Det var betryggende å snakke direkte med tilbyder uten mellomledd. Det er fint å vite hvem du har med å gjøre. alt gikk egentlig knirkefritt. vi fortalte hva vi var interessert i å gjøre og oppleve så skreddersydde de turen akkurat slik vi ønsket. de viste oss også mange ting som vi aldri hadde funnet ut på egen hånd. Dette gjorde reisen perfekt for oss, vi bodde bedre og vi sparte penger”


 

Det finnes kun to internasjonale restaurantkjeder representert på Færøyene, Burger King og danske Sunset Boulevard. Men så har de heldigvis KOKS, en lokal restaurant med stjerne i Michelin-guiden. Her får du 18 retter basert på lokale råvarer. Den halvtimes kjøreturen fra hovedstaden Torshavn vil restauranten, som ligger vakkert plassert rett ved innsjøen Leynavatn, tar deg gjennom et helt spesielt landskap med grønne daler og ville fossefall, forbi mengder av brune, hvite, grå og sorte sauer.

Siden mange av husene på Færøyene har gresstak som trenger å trimmes, lar de ofte disse sauene få beite på takene. Og sauer er det nok av, nærmere bestemt 70 000 av dem. Og selv om det er flere sauer enn mennesker, så er det faktisk hele 80 forskjellige nasjonaliteter blant de drøyt 50 000 innbyggerne.

De lokale bor spredt blant nesten 100 landsbyer fordelt på 18 øyer, noen av dem er fiskelandsbyer, og alle er fascinerende på sin måte. Gàsadalur og Runavik er to verdt å nevne.

Færøyene har flere sjarmerende sider ved seg. For eksempel finnes det bare totalt tre lyskryss, det er ingen fengsel der og man finner telefonnummeret til statsministeren i telefonkatalogen. De er også et foregangsland på flere områder. De er verdensledende innen fornybar energi, 97.4 % av husholdningene har trådløst internet og all busstransport i hovedstaden er gratis.

Færøyene ble av National Geographic kåret til deres favorittreisemål i 2015.