STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

Få hjelp fra våre chile eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Chile

 

“Det var betryggende å snakke direkte med tilbyder uten mellomledd. Det er fint å vite hvem du har med å gjøre. alt gikk egentlig knirkefritt. vi fortalte hva vi var interessert i å gjøre og oppleve så skreddersydde de turen akkurat slik vi ønsket. de viste oss også mange ting som vi aldri hadde funnet ut på egen hånd. Dette gjorde reisen perfekt for oss, vi bodde bedre og vi sparte penger”


 

Trenger du inspirasjon? Her er noen populære valg i Chile

Husk at dette er bare eksempler. Du kan få skreddersydd akkurat den turen du ønsker. Du kan starte når du vil, du kan være så lenge du vil og dra dit du har lyst!

USA har cowboyer, Australia har stockmen, Mexico har vaqueros, Argentina og Uruguay har gauchoer. Chile har huasos. Disse poncho-kledde, dyktige rytterne samler til daglig kveg, men de konkurrerer også i rodeoer. Rodeo i Chile har blitt så populært at de ofte trekker flere tilskuere enn fotballkamper.

Er du opptatt av stjernekikking, er det til Chile du bør reise. Og har du ennå ikke rukket å bli fascinert av å se opp mot Melkeveien, så er det kanskje fordi du ikke har gjort det fra Atacama-ørkenen. Atacama er verdens tørreste sted med nesten ingen nedbør, og denne tørre luften gjør luften veldig klar. Ørkenen ligger også høyt oppe, så man er nærmere galaksen og har lysforurensingen bak seg. Sjansen for en unik opplevelse her er stor da de har ca 300 klare dager i året.

Fra Atacama har man også hentet ut verdens eldste mumier. Den eldste er et barn fra 5050 f. Kr, altså 2000 år eldre enn de mer kjente egyptiske. I Chinchorro-kulturen i Chile ble alle mumifisert, uavhengig av alder og status. På noen av disse mumiene har det også blitt funnet noe annet interessant, nemlig noen av verdens første tatoveringer, datert til ca 1880 f.Kr.

Chilenere liker å fortelle turister en historie om at da Gud skapte verden hadde han litt av alt til overs: ørken, elver, fjell, isbreer, vulkaner og fjorder. Så samlet han alt sammen til det som nå er Chile.