STEG 1

fortell oss hva slags tur du ønsker

Besvar noen få kjappe spørsmål

STEG 2

få hjelp fra våre Albania eksperter

Lokale anbefalinger som overgår fantasien

STEG 3

fiks detaljene. Book når du er fornøyd

Gjør klar for din unike reise til Albania


“Det var betryggende å snakke direkte med tilbyder uten mellomledd. Det er fint å vite hvem du har med å gjøre. alt gikk egentlig knirkefritt. vi fortalte hva vi var interessert i å gjøre og oppleve så skreddersydde de turen akkurat slik vi ønsket. de viste oss også mange ting som vi aldri hadde funnet ut på egen hånd. Dette gjorde vår reise perfekt for oss, vi bodde bedre og vi sparte penger”


 

Trenger du inspirasjon? Her er noen populære valg i Albania

Dette er bare eksempler. Du kan få skreddersydd akkurat den turen du ønsker. Du kan starte når du vil, du kan være så lenge du vil og dra dit du har lyst!

Det er flere Albanere som bor utenfor Albania enn i. Og av de nesten 3 millionene som bor i Albania er 70 % muslimer. Men de færreste legger særlig vekt på religiøs praksis og ritualer. Landet er kjent for å være tolerant overfor religioner. Faktisk ble Mor Teresa født i Albania og bodde der til hun var 18 år. I dag er det stolte over å praktisere religionsfrihet, men fra 1944-91 var de faktisk den første ateistiske republikken i verden.  

Det meste av landet er fjellandskap og det høyeste punktet er Mount Korab på 2764 moh. Den vakre albanske riviera ligger ved Det Joniske Hav og har 300 soldager i året. Dette, sammen med at turismen ennå er begrenset i forhold til nabolandene, er årsaken til at Albania regnes som et av de mest spennende reisemålene for 2019. I hovedstaden Tirana og noen av de mest populære reisemålene, vil du klare deg med engelsk. Vær derimot obs på kroppsspråket da albanere er et av de landene hvor de nikker når de mener nei og rister på hodet når de mener ja.

Xhiro er noe som er helt unikt for Albania og som du vil kunne se på tidlige kvelder. Når den varme solen har gått ned, kommer folk ut i gatene. Da rusler de opp og ned gatene for å strekke på beina og snakke med naboene. Noen steder stenges til og med gatene for biler.

Landet har lange vintradisjoner og sin egen raki. De bruker nesten alltid hvitløk, paprika, squash eller aubergin i maten. Og du får kjøpt fersk børek på hvert eneste gatehjørne. Men liker du ikke den lokale maten, vil du ennå ikke (heldigvis) finne en eneste McDonald´s i hele Albania.